Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Nieuwe en actuele seizoensproducten van onze partner HorseFitShop

HorseFitShop is dé webshop waar je alles kunt vinden voor een fit en gezond paard. HorseFitShop voorziet in het grootste assortiment supplementen en verzorgingsproducten voor jouw paard.

Bekijk partnerpagina

Tip 1


Voorspel de geboorte van jouw veulen met de Horsegear pH Melk Test Strips

Zijn de laatste loodjes aangebroken en kan jouw merrie elk moment gaan bevallen? Of moet je toch nog even geduld hebben…?

Het is niet altijd goed te zien wanneer je merrie klaar is voor de bevalling. Gelukkig zijn er tegenwoordig hulpmiddelen die een goede inschatting kunnen maken of de geboorte bijna in gang wordt gezet, zoals melkteststrips. Deze handige teststrips van Horsegear bepalen de pH-waarde van de melk van je merrie.

Hoe kan je dan zien wanneer de geboorte in gang wordt gezet? De melk/biest die een merrie in aanloop naar de geboorte aanmaakt heeft een lagere pH-waarde dan de voorgaande dagen. Om erachter te komen hoe hoog de pH-waarde is, kun je dus gebruik maken van deze strips.

Hoe werkt het?
Je knijpt voorzichtig in de uier van jouw merrie tot er een drupje op het stripje valt. De strip verkleurt hierna van kleur en zal groen worden. Hoe groen hij wordt, ligt aan de pH-waarde. Hoe lichter de strip wordt, hoe lager de pH-waarde is en hoe dichter je bij de geboorte komt. Hoe snel de pH-waarde daalt kan per merrie verschillen. Het is daarom verstandig de merrie vanaf een pH-waarde van 6,5 extra in de gaten te houden op andere verschijnselen die erop kunnen duiden dat de geboorte in aantocht is.

Tip 2


 

Bescherm je paard met de eczeemdeken Horsegear Sweet Itch Full Neck

“In het voorjaar zijn er weer erg veel insecten die jouw paard kunnen irriteren. Sommige paarden hebben hier meer last van, zoals paarden met zomereczeem.”

 

De eczeemdeken van Horsegear beschermt jouw paard volledig van hoofd tot staart en is speciaal gemaakt voor paarden met zomereczeem of paarden met een huidaandoening die niet te veel zonlicht kunnen verdragen.Hij is gemaakt van zeer fijnmazig 600D ripstop polyester. De deken heeft een nylon borstvoering om schuurplekken te voorkomen en daarnaast beschermt hij ook tegen Uv-straling.

De Sweet Itch deken heeft een extra lange vaste hals met uitsparingen bij de oren. Hierdoor schuift de hals niet naar achteren en blijft de hals ook beschermt als je paard gaat grazen. Dankzij de buikflap met 3 rechte singels en een extra brede en lange staartflap is jouw paard helemaal beschermt voor de lente en zomer!

Tip 3


 

Gebruik de 2 in 1 Groomer Unicorn tijdens verharen en wassen

“Deze kleurrijke tool is superhandig, je kunt hem namelijk multifunctioneel inzetten bij jouw paard.”

De Groomer heeft 2 strips aan één zijde. Eén van de strips is gemaakt van metaal en heeft kleine kartels. Dit metalen blad kan je inzetten tijdens de verhaarperiode van jouw paard. Hij verwijdert eenvoudig de losse haren uit de vacht, maar het snijdt de haren niet af of trekt vaste haren eruit.

De andere strip is gemaakt van rubber. Deze strip kan gebruikt worden als zweetmes. Het haalt eenvoudig het overtollig water en zweet van je paard en helpt daarnaast ook bij het verwijderen van viezigheid en stof. Ideaal toch?

Wist je dat de Unicorn Vanquish Groomer ook te gebruiken is voor honden en katten?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met
HorseFitShop
Paardenarts.nl kan niet ingaan op (individuele) gezondheidsvragen. Raadpleeg hiervoor altijd je eigen / een dierenarts.