Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Met de juiste voeding blijft je paard gezond. Ook is voeding van invloed op (sport)prestaties en hebben paarden met specifieke aandoeningen vaak een bepaald dieet nodig. Deze rubriek bevat o.a. een uitgebreide serie kennisartikelen waarin de basisprincipes van het voeren van paarden worden uitgelegd. Ook de voeding bij specifieke (gezondheids)aandoeningen, drachtige merries en senioren paarden komt aan bod.

Maar hoe stel je nu een goed rantsoen samen binnen het enorm grote aanbod paardenvoer dat er is? Er is geen standaardrecept van ruwvoer, krachtvoer en supplementen, want ieder paard is anders. Gezondheid, verteringsstelsel, leeftijd, prestaties en gedrag spelen een grote rol.

Naast voedingswijzers is er in deze rubriek aandacht voor o.a. te dikke paarden, insulineresistentie, hoefbevangenheid, weidegang, voeding bij spierproblemen,  terugkerende koliek en maagzweren. De kennisartikelen zijn geschreven door dierenartsen/voedingsdeskundigen, met bijzondere dank aan Dr. Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding.

Door elke 4-6 weken de BCS te beoordelen, kan het rantsoen of de training tijdig bijgesteld worden om te grote veranderingen (te dun of te dik) te voorkomen.

Dr. Anneke Hallebeek

Voer jij je paard gezond? Test nu jouw voerkennis!

Ontdek wat jij van gezonde paardenvoeding weet.
Maak jij de juiste voerkeuze voor jouw paard? Weet je wat je paard nodig heeft en hoe zijn spijsvertering werkt?

Doe de Veterinaire Kennisquiz en ontvang jouw score & leuke toepasbare tips voor jouw paard van Dr. Anneke Hallebeek, specialist veterinaire diervoeding.