Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Paardenarts.nl is een onafhankelijk veterinair kennisplatform voor paardenhouders, door paardenartsen waarbij kennisdeling op het gebied van paardengezondheid en -welzijn centraal staat.

Als paardenliefhebber wil je het beste voor je paard. Daarom stel je hoge eisen aan de kwaliteit van voorlichting en advies. Je zoekt graag uit hoe je je paard goed kunt verzorgen en wil problemen snel leren herkennen. Ook wil je weten wat je hier zelf aan kunt doen en wanneer je de dierenarts moet inschakelen. Het liefst lees je hierover praktische informatie in heldere en begrijpelijke taal .

Hart van het platform

Het hart van Paardenarts.nl is de Veterinaire Kennisbank; een bron van informatie in de vorm van artikelen, casussen, foto’s en video’s; ontwikkeld en geschreven door paardenartsen. Lees hier alles over paardengezondheid en -welzijn; van veulen tot ouder paard en van voortplanting tot tandheelkunde.

Paardenarts.nl is een informatief platform en gaat niet in op individuele gezondheidsvragen of -problemen. Bij vragen verwijzen we je altijd door naar je eigen (behandelend) dierenarts.

Hoofdonderdelen

We weten dat het niet makkelijk is om betrouwbare informatie te vinden over paardengezondheid en -voeding. Daarom vindt je bij Paardenarts.nl en in de Paardenarts.nl Academy praktische informatie over uiteenlopende onderwerpen, gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Alles helder en vakkundig uitgelegd door paardenartsen in begrijpelijke taal, zodat jij hier ook echt wat aan hebt voor jouw paard.

Veterinaire Kennisbank

De Veterinaire Kennisbank – een bron van actuele en seizoen gerelateerde informatie in de vorm van artikelen, foto’s en video’s, met de volgende (hoofd)rubrieken als:

Paardenarts.nl Academy & Events

De plek waar je meer kunt leren van paardenartsen over het herkennen van gezondheidsproblemen bij je paard en hoe je deze je deze kunt voorkomen.

NIEUW: Online Masterclass Voorjaarsgras & Weideplan – met Dr. Anneke Hallebeek

Paardenarts.nl Finder

Met de Paardenarts.nl Finder vind je handig paardenartsen, specialisten en klinieken op basis van hun dienstverlening, expertises, specialisaties en/of erkenningen. Dit kan ook op basis van gezondheidsklachten van je paard.

Veterinaire Kennisquiz & GezondheidsChecks

Test je kennis met een van de Veterinaire Kennisquizes of leer de gezondheid van je paard te checken met een van onze GezondheidsChecks.

Historie

Paardenarts.nl is in 2010 opgericht. Na een periode van (markt)onderzoek in 2010, websiteontwikkeling in 2011/2012 en een (gesloten) Bèta-versie (voor alleen paardenartsen), is op 12-12-12 het kennisplatform gelanceerd.

Dankzij de medewerking van diverse enthousiaste en betrokken paardenartsen is de Veterinaire Kennisbank inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide database van kennisartikelen en diverse (hoofd)rubrieken.

Paardenarts.nl is een uniek kennisplatform met betrouwbare, toegankelijke informatie voor paardenhouders, geschreven door paardenartsen. Het platform voorziet in een grote behoefte, zowel van paardenhouders, als ook van paardenartsen, die voor meer informatie kunnen verwijzen naar de kennisartikelen van Paardenarts.nl. Inmiddels wordt de Veterinaire Kennisbank zo’n 50.000 – 75.000 keer per maand geraadpleegd en bestaat de Paardenarts.nl Finder (zoekmachine) uit > 195 praktijken en klinieken.

In 2021 kwam daar Paardenarts.nl Academy & Events bij met o.a. hét online event over paardengezondheid: Horse Health Today.

Team Paardenarts.nl

Paardenarts.nl wordt dagelijks mogelijk gemaakt door een team van auteurs (paardenartsen), die artikelen, casussen en/of blogs verzorgen. Daarnaast bestaat het team uit een veterinair hoofdredacteur, hoofdredacteur Paardenvoeding, (web)redacteuren, designers en een creatief team.

Bekijk hier een overzicht van onze auteurs
Bekijk hier het team

Meewerken?

Ben je paardenarts en wil je ook meewerken aan de Veterinaire Kennisbank? Neem dan contact met ons op via redactie@paardenarts.nl.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen het platform, actuele en seizoensgerelateerde artikelen en volg ons via social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief.