Paardenarts.nl is een onafhankelijk veterinair kennisplatform voor paardenhouders, door paardenartsen waarbij kennisdeling op het gebied van paardengezondheid en -welzijn centraal staat.

Als paardenliefhebber wil je het beste voor je paard. Daarom stel je hoge eisen aan de kwaliteit van voorlichting en advies. Je zoekt graag uit hoe je je paard goed kunt verzorgen en wil problemen snel leren herkennen. Ook wil je weten wat je hier zelf aan kunt doen en wanneer je de dierenarts moet inschakelen. Het liefst lees je hierover praktische informatie in heldere en begrijpelijke taal.

Veterinaire Kennisbank | hart van het platform

Het hart van Paardenarts.nl is de Veterinaire Kennisbank; een bron van informatie in de vorm van artikelen, casussen, foto’s en video’s; ontwikkeld en geschreven door paardenartsen. Lees hier alles over paardengezondheid en -welzijn; van veulen tot ouder paard en van voortplanting tot tandheelkunde.

Paardenarts.nl is een informatief platform en gaat niet in op individuele gezondheidsvragen of -problemen. Bij vragen wordt altijd doorverwezen naar je eigen (behandelend) dierenarts of therapeut!

De hoofdonderdelen op Paardenarts.nl

In de komende periode zullen en meer rubrieken volgens, waaronder bijvoorbeeld ‘Diagnostiek’.Ook volgen er binnenkort casussen en blogs.

  • Paardenarts LocatorPaardenarts Locator – een unieke zoekmachine voor het vinden van paardenklinieken, -praktijken en -artsen op bijvoorbeeld locatie, dienstverlening of specialisatie.

 

  • Ent-herinneringPaardenarts.nl biedt daarnaast handige tools zoals de Ent-herinnering, waarmee je je eenvoudig kunt laten herinneren aan een vaccinatie voor je paard.

 

nieuwsbriefVolg Paardenarts.nl

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen het platform, actuele en seizoensgerelateerde artikelen en volg ons via Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De historie

Paardenarts.nl 1.0
Paardenarts.nl is in 2010 opgericht door Joost Extercatte. Na een periode van (markt)onderzoek in 2010, websiteontwikkeling in 2011/2012 en een (gesloten) Bèta-versie voor alleen paardenartsen, is op 12-12-12 het kennisplatform live gegaan met een tiental artikelen in de Veterinaire Kennisbank en diverse vermeldingen in de Paardenarts Locator.

Paardenarts.nl 2.0
Dankzij de medewerking van diverse enthousiaste en betrokken paardenartsen is de Veterinaire Kennisbank vrij snel uitgebreid met diverse basisonderwerpen. Kort daarna werden de kennisbankartikelen ook gedeeld via social media.

Paardenarts.nl 3.0 | Anno nu
Inmiddels worden de onderwerpen steeds specifieker/diepgaander en werken er ook dierenartsspecialisten mee. Paardenarts.nl is inmiddels al in gesprek met de 25e auteur. Het kennisplatform begon als een verzameling van losse kennisartikelen; inmiddels wordt de Veterinaire Kennisbank nu bijna 50.000 x per maand geraadpleegd en hebben diverse nieuwe (hoofd)rubrieken en categorieën het licht gezien. Op dit moment wordt hard gewerkt aan nieuwe interessante casussen & blogs en zal het platform dit jaar qua vormgeving en structuur een  frisse update ondergaan.

Het team achter Paardenarts.nl

Paardenarts.nl wordt dagelijks mogelijk gemaakt door een team van auteurs, die de artikelen, casussen en/of blogs verzorgen. Daarnaast zijn er diverse (web)redacteuren, schrijvers, illustrators en designers aan het platform verbonden.

Bekijk hier een overzicht van onze auteurs
Bekijk hier onze teampagina

 

Ben je paardenarts en wil je ook meewerken aan de Veterinaire Kennisbank? 

Bekijk hier meer informatie