Rhino melding | Neurologische vorm van rhinopneumonie bij Manege Lelystad

Bericht SRP, 14 oktober 2019 | Bij Manege Lelystad in Lelystad is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. Een paard is inmiddels overleden. Twee paarden vertonen neurologische verschijnselen en zijn in quarantaine geplaatst. De op de stal aanwezige paarden hebben in de afgelopen periode geen contact gehad met andere paarden en mogen de locatie de komende weken niet verlaten. Tevens worden er geen paarden van buiten toegelaten. De paarden staan onder dagelijkse controle van een dierenarts.

CLINIC Anneke Hallebeek | APK conditie & voeding: Gezond voeren vermindert blessures en ziekten

We voeren onze paarden elke dag, maar helaas gaat daarbij nog een hoop mis. Een goed voermanagement is niet eenvoudig, maar wel te leren. Tijdens deze informatieve clinic leert Dr. Anneke Hallebeek (dierenarts en specialist veterinaire diervoeding) je welke stappen je moet nemen om te weten of je paard te veel of te weinig energie Lees verder…

CLINIC Morgan Lashley | APK van je paard: kijk mee met de dierenarts bij een (preventieve) gezondheidscheck

Vorig jaar bespraken we wat de 5 meest voorkomende aandoeningen zijn bij paarden (volgens gegevens van EFO Paardenverzekeringen), maar eigenlijk willen we ziektes en blessures voor blijven. Je paard preventief laten checken is daarom belangrijk. Tijdens deze APK nemen we je mee in wat de dierenarts allemaal controleert bij een preventieve gezondheidscheck van je paard Lees verder…

Ben je geïnteresseerd in leerzame clinics en demonstraties? Kom dan naar Horse Event en stel je eigen clinicprogramma samen!

Paardenarts.nl is erbij 13, 14 en 15 september a.s. op Horse Event in Vijfhuizen! Dit jaar in het programma van de Ondernemers Piste en het Kennishuis. Ben jij nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gezondheid van je paard, voeding en training? Ben je geïnteresseerd in leerzame clinics en demonstraties? 

Rhino melding | Neurologische vorm van rhinopneumonie in Zuiderwoude

04-01-2019 | Bericht SRP | Op een locatie in Zuiderwoude is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. De aanwezige paarden mogen de locatie de komende weken niet verlaten en er worden geen paarden van buiten toegelaten. De directe omgeving van de locatie is op de hoogte gebracht van de situatie. De paarden staan onder controle van een dierenarts.

Influenza | update 31 december 2018

Bericht SRP, 31-12-2018 | Op 22 en 23 december werd op een flink aantal stallen in het noorden van Limburg en het oosten van Brabant en op enkele stallen rond Utrecht, influenza gemeld. Rond de Kerstdagen en afgelopen weekend waren er weinig nieuwe meldingen. Dit kan er op wijzen dat er inderdaad weinig of geen nieuwe gevallen optraden, of dat men er niet openlijk voor uitkomt.

Influenza bij groot aantal stallen in Nederland

Bericht SRP, 22-12-2018 | Op dit moment heerst er in Nederland op een flink aantal grotere en kleinere stallen influenza. Voor zover we weten vooral in het zuiden, maar ook in het midden van het land.

Persbericht | Paardenarts Morgan Lashley hoofdredacteur van platform Paardenarts.nl

“Een eigenaar wil à la minute betrouwbare informatie als zijn paard iets mankeert” ZWOLLE, 12-12-2018 – Paardenarts Morgan Lashley wordt vanaf 1 januari 2019 veterinair hoofdredacteur van het online platform Paardenarts.nl. Dit nummer 1 informatieplatform over paardengezondheid en -welzijn geeft paardenliefhebbers betrouwbare en onafhankelijke informatie geschreven door paardenartsen. De behoefte aan online informatie groeit explosief Lees verder…

Rhino melding | Neurologische vorm van rhinopneumonie in de gemeente Hardenberg

Bericht SRP, 13-11-2018 | Op een locatie in de gemeente Hardenberg is de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld. Een paard is inmiddels geëuthanaseerd, twee andere paarden met neurologische symptomen zijn stabiel. De op de stal aanwezige paarden mogen de locatie de komende weken niet verlaten en er worden geen paarden van buiten toegelaten. De directe omgeving en contacten van de locatie zijn op de hoogte gebracht van de situatie. De paarden staan onder dagelijkse controle van een dierenarts.

Rhino melding | Neurologische vorm van rhinopneumonie bij een stal in Oene (omgeving Wapenveld)

Maandag 22 oktober 2018 | Bericht SRP | Op een stal in Oene (omgeving Wapenveld) is de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft de nodige maatregelen getroffen. De aanwezige paarden mogen de locatie de komende weken niet verlaten en er worden geen paarden van buiten toegelaten. De contactadressen van de locatie en de Lees verder…