Praktisch | 5 Tips in voor jou en je paard in Corona-tijd

­čĹë┬á Het is een stressvolle tijd, zeker omdat we niet weten hoe de situatie zich in de nabije toekomst gaat ontwikkelen. Het wedstrijdseizoen staat op het moment volledig stil. Pas jij je trainingen hierop aan? En wat doe je als je zelf ziek wordt of een van je stalgenoten?

In het nieuws: coronavirus (SARS-CoV-2/COVID-19) | Waar moeten je als paardenhouder rekening mee houden?

13-3-2020 (bijgewerkt 15-3-2020) | Op het moment gaat bijna al het nieuws over het ÔÇśnieuweÔÇÖ coronavirus (SARS-CoV-2), de veroorzaker van de ziekte COVID-19 bij mensen. Vrijwel iedereen in Nederland heeft met de nodige maatregelen te maken.┬áZijn┬áer ook zaken rond onze paarden waar we rekening mee moeten houden?┬á Bij Paardenarts.nl zien we dat er veel vragen Lees verder…

Feestelijk nieuws | Samenwerking Vrienden Diergeneeskunde – faculteit Diergeneeskunde en Paardenarts.nl

Feestelijk nieuws | Samenwerking Vrienden Diergeneeskunde – faculteit Diergeneeskunde en Paardenarts.nl is een feit. De faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht zet zich dagelijks in voor onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek om het welzijn en de gezondheid van paarden (en andere dieren) langdurig te verbeteren of zet hiervoor baanbrekende initiatieven op. Echter, dergelijke (onderzoeks)projecten komen steeds vaker niet Lees verder…

Rhino melding: neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem

Bericht SRP, 27-02-2020 | Op een locatie in de omgeving van Arnhem is de neurologische vorm van rhinopneunomie (EHV1) vastgesteld. Enkele paarden waren ernstig verlamd en moesten helaas worden ge├źuthanaseerd. De andere paarden tonen op dit moment geen problemen. De op deze stal aanwezige paarden zullen de locatie de komende weken niet verlaten. Tevens worden er geen paarden van buiten toegelaten. Contactbedrijven zijn ge├»nformeerd. De paarden staan onder controle van een dierenarts.

Rhino melding | Neurologische vorm van rhinopneumonie bij Manege Lelystad

Bericht SRP, 14 oktober 2019 | Bij Manege Lelystad in Lelystad is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. Een paard is inmiddels overleden. Twee paarden vertonen neurologische verschijnselen en zijn in quarantaine geplaatst. De op de stal aanwezige paarden hebben in de afgelopen periode geen contact gehad met andere paarden en mogen de locatie de komende weken niet verlaten. Tevens worden er geen paarden van buiten toegelaten. De paarden staan onder dagelijkse controle van een dierenarts.

CLINIC Anneke Hallebeek | APK conditie & voeding: Gezond voeren vermindert blessures en ziekten

We voeren onze paarden elke dag, maar helaas gaat daarbij nog een hoop mis. Een goed voermanagement is niet eenvoudig, maar wel te leren. Tijdens deze informatieve clinic leert Dr. Anneke Hallebeek (dierenarts en specialist veterinaire diervoeding) je welke stappen je moet nemen om te weten of je paard te veel of te weinig energie Lees verder…

CLINIC Morgan Lashley | APK van je paard: kijk mee met de dierenarts bij een (preventieve) gezondheidscheck

Vorig jaar bespraken we wat de 5 meest voorkomende aandoeningen zijn bij paarden (volgens gegevens van EFO Paardenverzekeringen), maar eigenlijk willen we ziektes en blessures voor blijven. Je paard preventief laten checken is daarom belangrijk. Tijdens deze APK nemen we je mee in wat de dierenarts allemaal controleert bij een preventieve gezondheidscheck van je paard Lees verder…

Ben je geïnteresseerd in leerzame clinics en demonstraties? Kom dan naar Horse Event en stel je eigen clinicprogramma samen!

Paardenarts.nl is erbij 13, 14 en 15 september a.s. op Horse Event in Vijfhuizen! Dit jaar in het programma van de Ondernemers Piste en het Kennishuis. Ben jij nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gezondheid van je paard, voeding en training? Ben je geïnteresseerd in leerzame clinics en demonstraties? 

Rhino melding | Neurologische vorm van rhinopneumonie in Zuiderwoude

04-01-2019 | Bericht SRP | Op een locatie in Zuiderwoude is de neurologische vorm van rhinopneunomie vastgesteld. De aanwezige paarden mogen de locatie de komende weken niet verlaten en er worden geen paarden van buiten toegelaten. De directe omgeving van de locatie is op de hoogte gebracht van de situatie. De paarden staan onder controle van een dierenarts.

Influenza | update 31 december 2018

Bericht SRP, 31-12-2018 | Op 22 en 23 december werd op een flink aantal stallen in het noorden van Limburg en het oosten van Brabant en op enkele stallen rond Utrecht, influenza gemeld. Rond de Kerstdagen en afgelopen weekend waren er weinig nieuwe meldingen. Dit kan er op wijzen dat er inderdaad weinig of geen nieuwe gevallen optraden, of dat men er niet openlijk voor uitkomt.