Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Wat weet jij allemaal over de gezondheid van je paard? Test nu jouw kennis met één van onze Veterinaire Kennisquizzen:

Kennisquiz Paardenvoeding

Maak jij de juiste voerkeuze voor jouw paard? Weet je wat je paard nodig heeft en hoe zijn spijsvertering werkt? Test nu jouw kennis over paardenvoeding!

Kennisquiz PPID

PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction), is een aandoening waaraan veel paarden lijden. Wat weet jij van PPID bij paarden?

Wat weet jij van rhino en EHV?

Ontdek wat jij weet over rhino en het equine herpesvirus (EHV) en hoe je je paard kunt beschermen. Hoe besmettelijk is rhino eigenlijk? Weet jij wat je moet doen bij een uitbraak?

Wat weet jij van ontwormen?

Ontdek wat jij weet over het ontwormen van je paard en leer meer over verschillende soorten wormen. Hoe zit het bijv. met de uitgebreide ontworming in het najaar/de winter?

Wat weet jij over de Top 5 gezondheidsproblemen?

Ontdek wat jij over de Top 5 gezondheidsproblemen bij paarden weet.
Hoe goed ken jij de anatomie van het paard? Weet jij wat bepaalde klachten kunnen betekenen?

Paardenarts.nl Veterinaire Kennisquiz voorjaar uitgelicht

Kennisquiz Voorjaar

Ontdek wat jij weet over voorjaarsgras, weidegang, esdoornkiemen, teken en geboorteproblemen. Weet jij bijv. wanneer het suikergehalte in het gras op zijn hoogst is? Test nu jouw kennis van dit seizoen!

Kennisquiz Zomer

Weet jij waar je op moet letten bij de verzorging van je paard in de zomer? Wat weet jij over veilige weidegang en training voor je paard tijdens zomerse dagen? Test nu jouw kennis van dit seizoen!

Kennisquiz Najaar

Het najaar wordt vaak bepaald door modder en nattigheid en kan dan een uitdaging zijn. Test jouw kennis van dit seizoen!

Paardenarts.nl Veterinaire Kennisquiz Winter mockup2

Kennisquiz Winter

Winter, knus op de bank met een warme kop thee! Heerlijk, maar als je een paard hebt, ben je toch gewend om regelmatig de kou in te gaan en door weer en wind voor je paard te zorgen. De winter kan dan ook een uitdagend seizoen zijn met kou, modder en regen.