Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Op Paardenarts.nl vind je betrouwbare, toegankelijke informatie, geschreven door paardenartsen. Je vindt hier uitgebreide kennisartikelen, maar ook praktische video’s, downloads, tips & tricks en actuele informatie over onderwerpen als paardenvoeding, blessurepreventie, voortplanting, ziektes en aandoeningen, het oudere paard & meer!

Help je mee?

Het valt niet altijd mee om het juiste hooi te vinden. Dan is het weer te rijk, het stoft of het ruikt muf. Wat is het toch lastig om iets te vinden dat bij je paard past!

En nu we het er toch over hebben… wat weet jíj van het ruwvoer dat je paard nodig heeft?

Geef je input en help ons mee om ervoor te zorgen dat er meer geschikt ruwvoer komt. Uiteindelijk draagt dit bij aan de productie van ruwvoer specifiek geschikt voor paarden. Want een juiste match tussen ruwvoer en paard is als preventieve gezondheidszorg – minder klachten (pijl) gezondere paarden!

Ga naar de (leuke!) vragenlijst

.

Beoordeel de conditie van je paard!

Check de BCS

Door elke 6 weken de Body Condition Score (BCS) te beoordelen, kan het rantsoen of de training tijdig bijgesteld worden om te grote veranderingen (te dun of te dik) te voorkomen.

Lees hier hoe dit werkt:

Body Condition Score paard

In deze praktische online masterclass neemt Dr. Anneke Hallebeek je mee in de gevaren van (voorjaars)gras en hoe je risico’s zoals koliek en hoefbevangenheid kunt voorkomen. Leer hoe je een eigen plan van aanpak maakt voor de overgang van stal naar weide. Schrijf je nu in voor de Online Masterclass ‘Voorjaarsgras & Weideplan’ (incl. handig format voor opbouw weidegang!).

Je kijkt de masterclass wanneer het jou uitkomt.
Incl. toegang tot EXTRA opnamen met veel gestelde vragen!

Meer informatie & aanmelden

Chipnummer zoeken

Vul het chipnummer in en vind de gegevens bij het paard.

Meer info