Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Paardenarts.nl is er dit jaar ook weer bij op het Horse Event. Kom kennismaken, bezoek onze stand en clinics (in de Kennishal) en laat je verrassen door een van onze activiteiten. 

Meer informatie / direct naar:

Kennishal

Clinics door de (zorg)professionals in de Kennishal. Hier ‘Het verwijderen van een aangetaste kies; moderne technieken’ door GGP en NVVGP.

Paardenarts.nl is te vinden in de Kennishal (voorheen de Hippische Ondernemershal), welke mede mogelijk wordt gemaakt door het Nationaal Hippisch Kenniscentrum (NHK) en de FNHO.

In de Kennishal vind je diverse (zorg)professionals, waaronder dierenartsen, paardentandartsen, fysiotherapeuten, hoefsmeden, zadelpassers en meer. Ook vind je er het Veterinair Museum van Dr. Helmut Ende.

 

 

Terug naar overzicht

 

Clinics in de piste van de Kennishal

In de Kennishal kun je de hele dag door interessante clinics volgen van diverse (zorg)professionals over uiteenlopende gezondheidsonderwerpen en vragen stellen aan deskundigen.

Paardenarts.nl geeft in samenwerking met Dr. Anneke Hallebeek (dierenarts en specialist veterinaire diervoeding en eigenaar van Bonpard) dagelijks 2 leerzame clinics in de piste van de Kennishal.

Dagelijkse clinics Paardenarts.nl:

 

Clinic 1:  Hoe voorkom je hoefbevangenheid bij paarden met insulineresistentie?
Wat moet je en kan je nog voeren aan paarden met insulineresistentie? Het antwoord is niet voor elk paard gelijk. Insulineresistentie heeft namelijk verschillende oorzaken en voor elk paard kan hoefbevangenheid het gevolg zijn. In deze clinic leer je welke verschillende oorzaken er zijn (zoals PPID en EMS), mét praktische (voer)adviezen voor diverse situaties van paarden met insulineresistentie.
De clinic duurt ongeveer 15 min
Vrijdag 11.45 uur  |  Zaterdag 10.55 uur  |  Zondag 12.35 uur

Dr. Anneke Hallebeek tijdens clinic 1 ‘Hoe voorkom je hoefbevangenheid bij paarden met insulineresistentie?’

Clinic 2:  Beoordeel de BCS en het gewicht van je paard – het hoe en waarom
Leer zelf de voedingstoestand van je paard te beoordelen. Verschillende manieren van gewichts- en conditiebepaling passeren de revue, waarvan we de Body Condition Score (BCS) verder zullen toelichten. Door te kijken én te voelen kun je beter ‘op het oog’ leren voeren. De waarde van de BCS heeft ook zijn beperkingen. Het hoe, wat en waarom over de BCS wordt in deze clinic bondig en praktisch uitgelegd. Thuis direct aan de slag!
De clinic duurt ongeveer 15 min
Vrijdag 14.40 uur  |  Zaterdag 13.50 uur  |  Zondag 14.15 uur

Demonstratie van de Body Condition Score (Anneke Hallebeek)

Door naar je paard te kijken en belangrijker nog, door het lichaam van je paard te voelen, kun je een inschatting maken van de lichamelijke conditie van je paard. Maar hoe doe je dat nu precies, de conditie van je paard ‘scoren’? Dierenarts en specialist veterinaire diervoeding Anneke Hallebeek heeft haar eigen BCS voor paarden ontwikkeld en legt tijdens deze clinic o.a. uit hoe je zelf je paard kunt beoordelen.

Terug naar overzicht

Meer informatie over Anneke Hallebeek

Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding, zal ook op de stand van Paardenarts.nl aanwezig zijn en beschikbaar zijn voor eventuele vragen.

Meer over Anneke: In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waarna ik als all-round dierenarts heb gewerkt. In 1994 ben ik gestart met de opleiding tot Specialist Veterinaire Diervoeding en ben ik gepromoveerd op onderzoek over vetstofwisseling. Ik heb altijd als doel gesteld om specialistische kennis om te zetten in praktische voedingsadviezen voor zowel het sport- als het recreatiepaard. Dit doe ik middels mijn eigen bedrijf Voedingsadvies Paard. Daarnaast verspreid ik kennis via publicaties, lezingen en trainingen. Dierenartsen hebben sinds 2007 de mogelijkheid Bonpard (voorheen Sanéqui) als dieetvoer voor paarden in te zetten. Hiermee stimuleer ik een betere paardgezondheid via de voeding en dat is waar het mij om gaat!

Bonpard is sinds eind 2015 business- en kennispartner van Paardenarts.nl. Bonpard Bonpard is dieetvoeding voor paarden en is alleen via je dierenarts verkrijgbaar.
Meer informatie over Bonpard

 

Terug naar overzicht

 

Wat is er te doen op onze stand?

Een belangrijk thema in onze stand is ‘gewicht paard‘ .

Er zijn veel situaties waarin het gewicht van een paard of pony een belangrijke rol speelt. Zo kan een dierenarts aan de hand van het juiste gewicht medicijnen beter doseren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor toediening van ontwormingsmiddelen, waarbij onderdosering resistentie in de hand kan werken.

Het is belangrijk dat een paard of pony een gezond gewicht heeft. Een over- of ondergewicht kan gevolgen hebben voor de gezondheid van het paard. Einde zomer / begin herfst is het moment dat de meeste paarden weer meer op stal staan en je meer controle hebt over de voeropname dan wanneer ze in de wei staan. Dit is dan ook het ideale moment om bezig te gaan met de voedingsconditie van je paard en bijvoorbeeld een vermageringsdieet op te starten.

Stand Paardenarts.nl in de Kennishal – Horse Event 2017

Op onze stand ontvang je daarom meer informatie en uitleg over diverse meetmethoden om zelf het gewicht van je paard te kunnen bepalen. Aspecten rondom het zelf kunnen bepalen van het gewicht en de conditie van je paard zullen ook in onze dagelijkse clinics aan bod komen.

Daarnaast vind je in onze stand meer informatie over insulineresistentie, hoefbevangenheid en PPID.

 

Introductie nieuwe rubrieken

Tijdens Horse Event 2017 introduceert Paardenarts.nl de volgende nieuwe rubrieken:

Eerder verschenen al:

Paardenvoeding, Blessures & RevalidatieTandheelkunde, Voortplanting en Het oudere paard

 

Test je kennis en doe de Kennisquiz!

Het NHK organiseert met diverse deelnemers in de Kennishal een gezamenlijke kennisquiz. Zo kun je uiteenlopende vragen verwachten van tandheelkunde tot fysiotherapie. Kom naar de Kennishal, test je kennis & maak dagelijks kans op mooie prijzen.

Afgelopen vrijdag heeft Iris v.d. Laan uit Velserbroek de ‘Meeloopdag met een paardenarts’ gewonen; aangeboden door Paardenarts.nl. 

Terug naar overzicht

Paardenarts.nl Facebook  Raad & WINactie tijdens Horse Event

Raad het gewicht van Tasja & maak kans op leuke prijzen!

Merrie Tasja is ons ‘clinic-paard’ tijdens Horse Event bij de clinics van o.a. Dr. Anneke Hallebeek in de piste van de Kennishal. Een lieve en brave Gelderse merrie van 17 jaar jong!

Doe mee met onze Facebook Raad & WINactie: raad het gewicht van Tasja!

Uiteraard hebben we Tasja nauwkeurig gewogen op onze paardenweegschaal en dit bewijs ook vastgelegd op foto/video!

Ons clinicpaard Tasja is op Horse Event nauwkeurig gewogen op onze mobiele paardenweegschaal.

 

DOE MEE 

Raad het gewicht van Tasja en maak kans op een van de volgende prijzen:

  • Meeloopdag met een paardenarts
  • Laki Neoshell Jacket van 66°NORTH t.a.v. € 275
  • Voerbal Hay Play t.w.v. € 59,95

Laki Neoshell Jacket van 66°NORTH t.a.v. € 275

Meeloopdag met een paardenarts

Voerbal Hay Play t.w.v. € 59,95

Hoe doe je mee?

  1. Raad het gewicht van merrie Tasja
  2. Like onze Raad & WINactie-post op onze Facebookpagina en like/volg onze Facebookpagina.
  3. Plaats je antwoord in de comments onder de actiepost

Naar Raad & WINactie

De actie loopt van vrijdag 8 september t/m maandag 11 september 2017. Dinsdag 12 september 2017 maken we winnaars bekend. De winnaars zijn degene die het gewicht raden of er het dichtst bij zitten met hun antwoord. Bij meer dezelfde antwoorden zullen we gaan loten.

Volg-Paardenarts.nl-via-Facebook