Logo Paardenartsnl
Een gezond vermageringsdieet

Wat is Bonpard Non-Obesitas?

Bonpard Non-Obesitas is speciaal ontwikkeld om paarden met overgewicht verantwoord te laten afvallen. Paarden met overgewicht hebben een verhoogd risico op hoefbevangenheid en insulineresistentie. Door het paard verantwoord gewicht te laten verliezen met een Bonpard Non-Obesitas kuur, krijgt het paard een betere conditie. Met als gevolg minder risico’s op insulineresistentie en hoefbevangenheid en verbetering van welzijn en gezondheid van het paard.

Wat zit er in Bonpard Non-Obesitas?

Het kaf van haverkorrel zorgt voor een hoog vezelgehalte (20%) in Bonpard Non-Obesitas, luzernemeel en sojabonen zijn de eiwitbronnen (16% ruw eiwit). Daarnaast zijn vitamines, mineralen en spoorelementen in hoge mate aanwezig zodat het paard geen tekorten krijgt.

Wat doet Bonpard Non-Obesitas?

Het totale vermageringsdieet van beperkt ruwvoer met Bonpard Non-Obesitas levert minder energie dan het paard nodig heeft. Hierdoor zal het paard  zijn vetreservesw gebruiken. De aanvulling met eiwit, vitamines, mineralen en spoorelementen is nodig om spierafbraak en tekorten te voorkomen. Training versnelt de vermagering doordat spieren op het moment van training meer energie verbruiken én getrainde paarden over de gehele dag meer energie verbruiken.

Wat maakt Bonpard Non-Obesitas uniek?

Een op-maat voerschema met Bonpard Non-Obesitas zorgt ervoor dat een paard verantwoord kan vermageren. Om tot een passend rantsoen te komen, is het belangrijk het gewenste gewicht als uitgangspunt te kiezen voor het voerschema. Zorg ook voor het juiste ruwvoer. Door het op-maat voerschema te volgen past het totale rantsoen bij de unieke eisen die het paard stelt en levert Bonpard Non-Obesitas de gewenste aanvulling in voedingsstoffen, zonder teveel energie.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie onze website: www.bonpard.com

Heb je een paard met terugkerende gezondheidsproblemen en zoek je naar een blijvende oplossing, raadpleeg dan een dierenarts. Iedere dierenarts in Nederland en België kan beschikken over Bonpard dieetvoeders voor paarden.

Natuurlijk kun je voor vragen ook contact met ons opnemen: info@bonpard.com.


Link naar deze pagina: https://www.paardenarts.nl/partners/bonpard/bonpard-non-obesitas/