Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Bonpard

Bonpard dieetvoeding is de ideale ondersteuning voor paarden met bepaalde ziekten of terugkerende klachten. Denk aan problemen die ontstaan als gevolg van verteringsveranderingen in de dunne- of de dikke darm, door gebitsproblemen of door specifieke aandoeningen. Voor paarden met vermagering, terugkerende koliek of spierbevangenheid speelt het rantsoen een cruciale rol bij het herstel en de preventie voor herhaling. Ook is Bonpard uitermate geschikt voor paarden met bijzondere behoeften, zoals drachtige merries, veulens, te dikke paarden, (sport)paarden, paarden met verminderde weerstand en paarden met een blessure op (langdurige) stalrust.

Alleen via de dierenarts

Bonpard is dieetvoeding voor paarden en alleen bij de dierenarts verkrijgbaar. Het samenstellen van een compleet dieetrantsoen voor een paard is lastiger dan voor bijvoorbeeld een hond of kat. Van de basis van het dieet, ruwvoer, is de exacte voederwaarde immers pas na analyse te bepalen. Het totaal moet een gezond rantsoen opleveren en voldoen aan de specifieke eisen van het paard met gezondheidsproblemen.

  • Laat de dierenarts je paard onderzoeken en een diagnose stellen. Op basis daarvan kiest de dierenarts het meest geschikte dieetvoer.
  • Het totale rantsoen wordt berekend op basis van de behoefte van het paard. Daar hoort de juiste keuze aan ruwvoer bij, die verschilt per aandoening en voerkeuze.
  • Vervolgens dient het paard, tijdens een vooraf opgesteld overgangstraject, in enkele weken van rantsoen te veranderen.
  • Na twee à drie maanden wordt, samen met de dierenarts, de balans opgemaakt en beoordeeld of het paard gedurende langere tijd dieetvoeding nodig heeft of niet.

Door dit gehele traject in overleg met je dierenarts te doen zullen de gestelde doelen eerder worden bereikt, met als resultaat een gezond paard! Laat de dierenarts je paard onderzoeken en een diagnose stellen. Op basis daarvan kiest de dierenarts het meest geschikte dieetvoer.

Paardenarts.nl - Bonpard dieetvoeding voor paarden via de dierenarts

Meer informatie

over Bonpard

Bezoek voor meer informatie de website. Heb je een paard met terugkerende gezondheidsproblemen en zoek je naar een blijvende oplossing? Raadpleeg dan je dierenarts. Elke dierenarts in Nederland en België kan beschikken over Bonpard dieetvoeders voor paarden.

Natuurlijk kun je voor vragen ook contact met ons opnemen: info@bonpard.com

Meer informatie over Bonpard

Bonpard
Otto Hahnweg 24
3542 AX Utrecht
info@bonpard.com
+31(0) 30 247 91 00