Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Hun welzijn. Onze zorg. Samen maken wij hét verschil voor dieren!

Vrienden Diergeneeskunde

Vrienden Diergeneeskunde steunt hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek, uniek veterinair onderwijs en innovatieve patiëntenzorg, ontwikkeld en uitgevoerd door de dierenartsen en onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht.

“Wij zijn Vrienden Diergeneeskunde. Wij willen dat paarden gezond zijn en blijven. Paardenarts.nl steunt ons bij deze missie met haar veterinair kennisplatform dat veelvuldig geraadpleegd wordt door paardenliefhebbers. Samen met paardeneigenaren kunnen we het paardenwelzijn duurzaam verbeteren: door het ondersteunen van innovatieve projecten en wetenschappelijk onderzoek. Samen zorgen wij voor een betere toekomst voor onze paarden.”

Paarden. Zo mooi en zo bijzonder.

Als paardeneigenaar wil je dat ze gezond zijn en dat het goed met ze gaat. Nu, en in de toekomst. En mocht dat een keer niet zo zijn, wil je dat je dierenarts of paardenprofessional ze snel en effectief kan helpen.

Om meer te weten te komen over specifieke ziektebeelden, aandoeningen en nieuwe behandelmethodes is echter onderzoek nodig. Onderzoek gericht op het langdurig en duurzaam verbeteren van het welzijn en de gezondheid van onze paarden.

Faculteit Diergeneeskunde | Universiteit Utrecht

De faculteit Diergeneeskunde is hét veterinaire kenniscentrum in Nederland en richt zich op dierwetenschappelijk onderzoek, onderwijs en (gespecialiseerde) patiëntenzorg. De onderzoekers, docenten en dierenartsen van de faculteit Diergeneeskunde zetten zich iedere dag in voor onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek op gebied van paardenwelzijn en -gezondheid of zetten baanbrekende initiatieven op. Echter, dergelijke (onderzoeks)projecten komen steeds vaker niet in aanmerking voor financiering vanuit de overheid of nationale wetenschappelijke organisaties.

Vrienden Diergeneeskunde

Daarom hebben wij Vrienden Diergeneeskunde opgericht, het ‘goede doel’ van de faculteit Diergeneeskunde. Wij zijn sinds eind 2017 actief en zetten ons in voor projecten en wetenschappelijk onderzoek die het welzijn en de gezondheid van paarden (en andere dieren) op lange termijn bevordert. Wij zijn van mening dat ondanks krimpende overheidsbudgetten onderzoek naar paardenwelzijn en gezondheid alsnog uitgevoerd moet worden.

Ondersteuning van mooie projecten

Samen met de inzet van vele paardenliefhebbers, organisaties en bedrijven, ondersteunen wij inmiddels al een aantal bijzonder mooie projecten:

  • EPWA, de Equine Pijn- en welzijnsapp
  • De Veulenbrigade
  • 3D hoefbeslag
  • Onderzoek naar artrose bij paarden

Ook in 2020 zetten wij ons opnieuw in om het welzijn van paarden te verbeteren. Daarom zijn wij ook bijzonder blij met onze samenwerking met Paardenarts.nl.

Samenwerking Paardenarts.nl

Samen met Paardenarts.nl zullen wij paardenliefhebbers een kijkje achter de schermen geven van de faculteit Diergeneeskunde en op de hoogte houden van de projecten van Vrienden Diergeneeskunde. Wat kun je de komende tijd zoal verwachten: volg een unieke storyblog van de Veulenbrigade en diverse (oud) patiënten, leer meer over innovatieve patiëntenzorg en pijnherkenning bij paarden.

Wil jij samen met ons paardenwelzijn duurzaam verbeteren?

Steun Vrienden Diergeneeskunde en samen maken we het verschil!

NAAR WEBSITE | VRIENDEN DIERGENEESKUNDE 

Logo Vrienden Diergeneeskunde - Universiteit Utrecht - Faculteit Diergeneeskunde_op Paardenarts.nl