Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp
Leestijd: 2 minuten

Daag jezelf uit en wordt EPWA expert!

Je kunt jezelf trainen met behulp van het gratis en online EPWA trainingsplatform.

 

Let op > EPWA expert is geen veterinair erkende titel.

Het EPWA trainingsplatform

Je kan beginnen met het leren om gezichtsuitdrukkingen te herkennen en scoren door een account aan te maken op de trainingssite:

Ga naar de trainingssite

Vervolgens kun je kiezen voor de EPWA trainingen voor paarden of voor ezels.

Foto: Dr. Thijs van Loon is specialist op het gebied van pijnherkenning bij paarden en ezels. Met EPWA (Equine Pijn en Welzijns App) kan je op een betrouwbare manier, op basis van wetenschappelijk onderbouwde pijnschalen ontwikkeld door dr. Thijs van Loon en zijn collega’s, de gezondheid en het welzijn van je paard meten en monitoren.

Het trainingsplatform is opgebouwd uit drie verschillende fases:

Fase 1 – De Instructiefase

In fase 1 maak je kennis met de verschillende gezichtsuitdrukkingen die bij het herkennen van pijn bij paarden of ezels een rol spelen en welke scores daarbij horen. Je krijgt 5 x 10 verschillende foto’s van paarden of ezels te zien, die je moet voorzien van scores. Je ontvangt feedback van dr. Thijs  van Loon of de score die je hebt gegeven juist is of niet. Wanneer je alle 50 foto’s van de instructiefase hebt afgerond, mag je door naar fase 2, de trainingsfase. Mocht je dat willen, kun je de instructiefase altijd opnieuw doen.

Foto: Leer samen met pijnspecialist dr. Thijs van Loon pijnsignalen bij paarden en ezels te herkennen en scoren. Je kunt jezelf trainen met behulp van het gratis en online EPWA trainingsplatform. Daag jezelf uit en wordt EPWA expert!

Fase 2 – De Trainingsfase

In fase 1 heb je een eerste uitleg gehad over de verschillende gezichtsuitdrukkingen en de bijbehorende scores. In fase 2, de trainingsfase, ga je aan de slag met het trainen van het herkennen en scoren van gezichtsuitdrukkingen van geanonimiseerde foto’s van paarden of ezels. Dat wil zeggen dat je alleen maar de uitsneden van de oren, de ogen, of de mondhoeken en neusgaten te zien krijgt en aangeeft welke score daar volgens jou bij hoort. Na elke deel-foto krijg je feedback op jouw scores.

Wanneer je 50 foto’s hebt beoordeeld, krijg je een persoonlijke EPWA score die is uitgedrukt in percentages (%). Deze score geeft aan in hoeverre jouw EPWA score overeenkomt met die van de gouden standaard. Wanneer je een score van 80% of hoger hebt behaald is het tijd voor fase 3!

Faculteit Diergeneeskunde - Thijs van Loon - EPWA trainingsplatform 5b trainingsfase
Foto:Op het trainingsplatform doorloop je verschillende fases, de instructiefase, de trainingsfase en de expertfase. Door regelmatig te trainen op het trainingsplatform leer je pijn bij paarden en ezels beter herkennen én help je dr. Thijs van Loon met het onderzoek naar pijnherkenning, want door het samen scoren van de foto’s kan de software van computernetwerken worden getraind in het herkennen van gezichtspatronen bij paarden en ezels.

Fase 3 – De Expertfase!

Yes, het is zover! Je gaat beginnen aan de echte uitdaging, de titel ‘EPWA Expert’! In Fase 2, de trainingsfase, heb je geleerd hoe je gezichtsuitdrukkingen kunt beoordelen, en heb je een EPWA score van 80% of hoger behaald. Samen dr. Thijs van Loon met andere EPWA experts ga je nu aan de slag met het beoordelen van geanonimiseerde foto’s van paarden of ezels die nog niet eerder gescoord zijn. Hiermee scoor je de titel ‘EPWA Expert’  en help je dr. Thijs van Loon in zijn onderzoek, want door het samen scoren van de foto’s kan de software worden getraind in het herkennen van gezichtspatronen bij paarden en ezels.

DISCLAIMER

De titel ‘EPWA expert’ is geen veterinair erkende titel

Foto: Dr. Thijs van Loon dr. Janny de Grauw, Europees Specialisten Veterinaire Anesthesiologie.

Waarom willen wij de software en computer trainen?

We leven in een wereld waarin technologie zich snel ontwikkeld en dat geldt ook voor technologie binnen de diergeneeskunde. Waar wij, als diereigenaren en dierenartsen, onze dieren kunnen observeren en onze kennis kunnen uitbreiden en toepassen om onze dieren te helpen kan data en technologie ons hierin ondersteunen. Wij willen onze software door middel van deep learning leren om gezichtspatronen te herkennen, zodat ook op het gebied van pijnherkenning de technologie in de toekomst een betrouwbare ondersteuning kan zijn in de zorg voor onze paarden en ezels.

Door te trainen op het EPWA trainingsplatform verbreed je je eigen kennis over pijnherkenning en verbeteren wij samen de technologie op het gebied van pijnherkenning bij paarden en ezels. Hoe gaaf is dat! Doe je mee?

Wil je leren hoe je pijn bij paarden kunt beoordelen op basis van gezichtsuitdrukkingen?

Volg dan de nieuwe EPWA training 

 

 

Logo Vrienden Diergeneeskunde - Universiteit Utrecht - Faculteit Diergeneeskunde_op Paardenarts.nl