Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp
Leestijd: 1 minuut

In deze videoreportage laten we zien hoe het adoptieproces van een moederloos veulen verloopt. Hengstveulen Lot’s of Luck A.S. verliest na een paar dagen zijn moeder aan de gevolgen van o.a. een zware longontsteking. Gelukkig wordt er snel een pleegmerrie gevonden bij Dierenkliniek Dennenoord.

Adoptie van moederloos veulen Lot's of Luck A.S. door een pleegmerrie

Interview met dierenarts Merel Dierks

Bijna iedereen heeft het op social media wel eens voorbij zien komen; een veulen dat moederloos wordt en de zoektocht naar een pleegmerrie. Paardenarts.nl maakte hier in samenwerking met dierenarts Merel Dierks van Dierenkliniek Dennenoord een informatieve reportage over.

Merel vertelt je in dit interview meer over het belang van pleegmerries.

Interview Merel Dierks, Dierenkliniek Dennenoord | Het belang van pleegmerries

Interview met Orlanda Dragman, eigenaresse van het moederloze veulen

Wat moet je doen als de merrie tijdens of kort na de geboorte van het veulen overlijdt en het veulen moederloos achterblijft? Als eigenaar wordt je in zo’n situatie vaak ‘overvallen’. Je moet op dat moment snel en naar eigen inzicht handelen. Er zijn daarbij verschillende opties mogelijk, waarvan de beste oplossing eigenlijk toch het vinden van een pleegmerrie is. Het overkwam Orlanda Dragman met haar veulen Lot’s of Luck A.S., dat in de eerste week na zijn geboorte al zijn moeder verloor.

Interview met Orlanda Dragman, eigenaresse van het moederloze veulen

Meer lezen over deze casus

Volg het hele verhaal van veulen Lot’s of Luck A.S. op Paardenarts.nl Stories.

Gerelateerde rubrieken