Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Veterinair Centrum Someren heeft als eerste ter wereld de Modulaire MRI van Hallmarq geplaatst. Dit is een mobile MRI-scan, opgebouwd in een soort kant en klare ‘zeecontainer’, met als grootste voordeel dat paarden er staand in kunnen en dus niet onder narcose hoeven. Met een MRI kun je veel nauwkeuriger diagnoses stellen en dit systeem maakt het mogelijk om tot 90% diagnoses te stellen bij paarden met een kreupelheid in het onderbeen.

Veterinair Centrum Someren is de grootste kliniek voor Paarden in Zuid-Nederland. Het heeft een complete afdeling chirurgie, een centrum voor embryotransplantatie en een reputatie op het gebied van het keuren en begeleiden van sportpaarden. Zieke paarden kunnen worden opgenomen voor onderzoek en behandeling. Voor paarden met sportblessures is de kliniek goed uitgerust met röntgen- en echo apparatuur.

Voor de blessures waarbij het wat moeilijker is om tot een diagnose te komen is nu MRI beschikbaar. Met Hallmarq’s MRI kunnen op veilige wijze gedetailleerde beelden worden gemaakt van het paardenbeen. Het paard hoeft hiervoor niet onder anesthesie, maar kan rustig blijven staan, met het been in een grote magneet.

Bekijk hier de video van een paard dat een MRI scan krijgt: