Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Woensdag 4 juli 2018 | Bericht SRP | Op een locatie in de omgeving Oisterwijk is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft de nodige maatregelen getroffen en besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten. Alle klanten van het bedrijf en de paardenbedrijven in de directe omgeving zijn reeds op de hoogte gebracht van de situatie.

Rhino-neusuitvloeiing-header

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is er sprake van een paard met neurologische verschijnselen waarbij het virus is aangetoond. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar waren.

Je kunt je paard(en) zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct je dierenarts te raadplegen.

Bron: SRP/GD

 

Lees meer over Rhinopneumonie