Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

iDots Horse Products

iDots Horse Products is de productlijn van Leen Soldaat Horse Training Systems en bestaat onder andere uit aquatrainers, stapmolens en overkappingen. Onze producten worden overal in Europa ingezet voor de dagelijkse training en revalidatie van paarden. De afgelopen jaren groeide Leen Soldaat, mede door zijn totaalconcept, uit tot de absolute aquatrainer specialist.

De iDots aquatrainer: een uniek revalidatie- en trainingsapparaat

Aquatraining is zo uniek vanwege het feit dat de belasting op gewrichten en pezen minimaal is. Hierdoor kan al in een vroeg stadium van het revalidatieproces met aquatraining gestart worden. Ook voor de afwisseling in de dagelijkse training is de aquatrainer uitermate geschikt. Het onbelast en ontspannen recht vooruit bewegen, zorgt voor de juiste spieropbouw. Daarnaast verbetert aquatraining het uithoudingsvermogen, de spierkracht, coördinatie, lenigheid, balans en takt van het paard.

Paardenarts.nl_Leen Soldaat - Aquatrainer - paard in aquatrainer 3

AquatrainingSteeds meer topruiters, fokkers en revalidatieklinieken ontdekken de vele voordelen van aquatraining en boeken met de iDots aquatrainer, de meest gebruikte en geavanceerde aquatrainer van dit moment, goede resultaten bij hun paarden. Zo nam ook de ultramoderne paardenkliniek Equitom, van de gerenommeerde paardenchirurg Tom Mariën, in september 2017 onze aquatrainer in gebruik. Een kroon op ons werk. Ook de particuliere paardeneigenaren weten steeds beter de weg te vinden naar revalidatieklinieken die behandelingen met de iDots aquatrainer aanbieden.

Totaalconcept

Voordat Leen zich toelegde op de ontwikkeling van trainingsapparatuur is hij zelf jarenlang actief geweest in de paardensport. Daardoor spreekt hij niet alleen de taal van de paardenmensen maar nog belangrijker, hij denkt vanuit de behoefte van het paard. De afgelopen jaren heeft Leen zich gespecialiseerd in aquatrainers en alles wat daarbij komt kijken. Samen met dierfysiotherapeuten en een dierenarts heeft hij een totaalconcept ontwikkeld waarbij optimale begeleiding, kennisoverdracht en service centraal staan. Eigenaren van een iDots aquatrainer worden begeleid door aquatrainer specialisten die tevens dierfysiotherapeut of dierenarts zijn. Naast begeleiding door een aquatrainer specialist, maken infodagen en en servicebezoeken onderdeel uit van het totaalconcept.

Aquatrainer opleiding

Aquatraining wordt steeds populairder door de vele successen die ermee geboekt worden. Echter krijgt dit succes nu ook een keerzijde. Zo komen er aquatrainers op de markt die een onjuiste manier van bewegen faciliteren of worden paarden onvakkundig getraind. Leen wil de ongewenste ontwikkelingen in de markt een halt toe roepen. Bovendien komt er door onderzoek en ervaring steeds meer kennis beschikbaar die hij graag voor iedereen toegankelijk wil maken. Daarom is het vanaf januari 2018 mogelijk een opleiding te volgen waarbij je alle benodigde kennis en vaardigheden omtrent aquatraining opdoet om zo op de meest optimale en veilige manier paarden in de aquatrainer te kunnen trainen.

Veiligheid, kwaliteit en service

Of je nu op zoek bent naar een aquatrainer, combitrainer of solarium, met de productlijn iDots Horse Products zet Leen voor jou de puntjes op de i. Dat geldt niet alleen voor de superieure producten en innovatieve oplossingen maar ook voor de uitstekende service en uitgebreide garanties. Zo worden problemen altijd binnen 24 uur verholpen, óók op zon- en feestdagen.

Aquatrainer - niveau aanduiding - Idots - Leen Soldaat

Houd je ook van absolute perfectie? Kies dan voor iDots Horse Products: het veiligst voor mens en paard!

 

Wil je meer weten?

Bezoek onze website of neem contact op via info@leensoldaat.nl:

Leensoldaat.com/aquatrainer-paard

 

iDots Horse Products
Antoon Markusstraat 35
6871 JB Renkum
info@leensoldaat.nl
+31 (0)6 51 51 52 69
+31 317 350 253