Logo Paardenartsnl
Ter compensatie van chronische dunne darm insufficiëntie

Wat is Bonpard Senior?

Bonpard Senior is een veterinaire dieetvoeding speciaal ontwikkeld voor paarden die minder goed kunnen kauwen, zoals het oudere paard en daardoor vermageren. Oudere paarden zijn steeds moeilijker in conditie te houden vanwege de vaak ver afgesleten tanden en kiezen en de verminderde spierkracht.  Het gevolg is dat het voer onvoldoende verteerd kan worden. Bonpard Senior biedt voor deze paarden de oplossing. Daarnaast is Bonpard Senior ook geschikt voor paarden die een ingrijpende gebitsbehandeling hebben ondergaan (bijvoorbeeld paarden met EOTRH).

Wat zit er in Bonpard Senior?

Bonpard Senior bevat hoogwaardige grondstoffen die goed opgenomen kunnen worden, ook als het paard slecht kauwt. Zoals ontsloten gerstevlokken, maisvlokken, geëxtrudeerd lijnzaad en getoaste sojabonenen. Verder bevat het essentiële voedingsstoffen die voor het oudere paard belangrijk zijn: vitamine A, B-complex, C en E, zink, selenium, omega-3-vetzuren en hoogwaardige eiwitten. Naast vezels zoals kaf van haver, luzerne en zemelen bevat Bonpard Senior ook levende gistcellen (Yeasacc©) en prebiotische vezels uit appelpulp en van scFOS (fructo oligo sacchariden Profeed©) voor een gezonde darmflora.

Wat doet Bonpard Senior?

Bonpard Senior zorgt ervoor dat paarden die minder goed kunnen kauwen makkelijker in een gezonde conditie blijven. De specifieke eigenschappen en combinatie van de vezels zorgen voor een gezonde en actieve darmwerking, ook al is de ruwvoeropname beperkt. Het paard krijgt energie binnenuit goed verteerbare ingrediënten en via een gezond werkende darmflora. De hoogwaardige eiwitten in Bonpard Senior ondersteunen de spieren en de algehele stofwisseling.

Wat maakt Bonpard Senior uniek?

Bonpard Senior kan als slobber of droog gevoerd worden in combinatie met fijn, zacht hooi en/of gras. Wanneer een paard geen ruwvoer meer kan kauwen is Bonpard Senior ook als compleet voer te gebruiken. Door het op-maat voerschema te volgen past het totale rantsoen bij de unieke eisen die het paard stelt en levert Bonpard Senior de gewenste aanvulling in voedingsstoffen. De kracht van Bonpard zit in het voerschema: de combinatie van Bonpard met de juiste soort ruwvoer of een geschikt voerschema om veilig een rantsoen zonder ruwvoer te kunnen maken.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie de website: www.bonpard.com
Heb je een paard met terugkerende gezondheidsproblemen en zoek je naar een blijvende oplossing, raadpleeg dan een dierenarts. Iedere dierenarts in Nederland en België kan beschikken over Bonpard dieetvoeders voor paarden.

Natuurlijk kun je voor vragen ook contact met ons opnemen: info@bonpard.com

 


Link naar deze pagina: https://www.paardenarts.nl/partners/bonpard/bonpard-senior/