Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Bonpard

Bonpard dieetvoeding is de ideale ondersteuning voor paarden met bepaalde ziekten of terugkerende klachten. Denk aan problemen die ontstaan als gevolg van verteringsveranderingen in de dunne- of de dikke darm, door gebitsproblemen of door specifieke aandoeningen. Voor paarden met vermagering, terugkerende koliek of spierbevangenheid speelt het rantsoen een cruciale rol bij het herstel en de preventie voor herhaling. Ook is Bonpard uitermate geschikt voor paarden met bijzondere behoeften, zoals drachtige merries, veulens, te dikke paarden, (sport)paarden, paarden met verminderde weerstand en paarden met een blessure op (langdurige) stalrust.

Wat is Bonpard Muscle?

Bonpard Muscle is een veterinaire dieetvoeding speciaal ontwikkeld voor nutritioneel herstel zoals nodig is bij spierbevangenheid. Het is een vetrijk voer met beperkte hoeveelheid zetmeel&suikers.

Wat zit er in Bonpard Muscle?

Bonpard Muscle is een muesli met een hoog vetgehalte (11%, uit lijnzaad- en sojaolie en zonnebloempitten) en een laag zetmeel- en suikergehalte (21%). Getoaste sojabonen verbeteren de eiwitkwaliteit. Uiteraard levert het voer voldoende mineralen en vitaminen (waaronder vitamine E en selenium).

Wat doet Bonpard Muscle?

Het lage suiker- en zetmeelgehalte zorgt ervoor dat de spiercellen minder glucose uit zetmeel opnemen en minder glycogeen aanmaken. In combinatie met de juiste training wordt de vetzuurverbranding door aanvoer van vet als energiebron gestimuleerd. Het goede aminozuurpatroon ondersteunt de spierontwikkeling. Deze combinatie aan eigenschappen in Bonpard Muscle maakt het voer ook zeer geschikt voor te magere of “te hete” paarden en voor paarden met maagzweren.

Veilig door vet: Voeding bevat energie in de vorm van vezels, vetten, zetmeel en suikers. Paarden verteren vetten doorgaans bijzonder goed en het risico op koliek en hoefbevangenheid door te veel vet is véél lager dan door te veel zetmeel en suiker. In de meeste voeders zit veel suiker en zetmeel.  – vertelt Dr. Anneke Hallebeek –

Wat maakt Bonpard Muscle zo

De kracht van Bonpard zit in het voerschema: de combinatie van Bonpard met de juiste soort ruwvoer. Pas na een goede probleemanalyse en diagnose door de dierenarts kan een behandelplan met bijpassend voerschema gemaakt worden. De aanpassing van de stofwisseling en de vetvertering heeft tijd nodig. Een rantsoen van Bonpard Muscle moet daarom geleidelijk geïntroduceerd worden. Door het op-maat voerschema te volgen past het totale rantsoen bij de unieke eisen die het paard stelt en levert Bonpard Muscle de gewenste aanvulling in voedingsstoffen.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie de website: www.bonpard.com

Bonpard Muscle productafbeelding

Heb je een paard met terugkerende gezondheidsproblemen en zoek je naar een blijvende oplossing, raadpleeg je dierenarts. Elke dierenarts in Nederland en België kan beschikken over Bonpard dieetvoeders voor paarden.

Natuurlijk kun je voor vragen ook contact met ons opnemen: info@bonpard.com

Meer informatie over Bonpard Muscle

Bonpard
Otto Hahnweg 24
3542 AX Utrecht
info@bonpard.com
+ 31 (0)30 247 91 00