Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Bonpard

Bonpard dieetvoeding is de ideale ondersteuning voor paarden met bepaalde ziekten of terugkerende klachten. Denk aan problemen die ontstaan als gevolg van verteringsveranderingen in de dunne- of de dikke darm, door gebitsproblemen of door specifieke aandoeningen. Voor paarden met vermagering, terugkerende koliek of spierbevangenheid speelt het rantsoen een cruciale rol bij het herstel en de preventie voor herhaling. Ook is Bonpard uitermate geschikt voor paarden met bijzondere behoeften, zoals drachtige merries, veulens, te dikke paarden, (sport)paarden, paarden met verminderde weerstand en paarden met een blessure op (langdurige) stalrust.

Wat is Bonpard Motility?

Bonpard Motility is een veterinaire dieetvoeding speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor verstoppingskoliek ten gevolge van onvoldoende darmbewegingen en/of trage darmpassage. Deze insufficiëntie van de darm kan ontstaan als gevolg van littekenweefsel na operaties of een ernstige wormbesmetting. Vaak blijft de oorzaak van de verstoppingskoliek problemen onbekend.

Wat zit er in Bonpard Motility en waarom werkt het?

Bonpard Motility bevat een variatie aan vezels die de darmbeweging stimuleren en bijdragen aan een minder snel indrogende darminhoud. Ontsloten granen en extra plantaardige olie zorgen voor goede verteerbaarheid in de dunne darm. De levende gistcellen (Yeasacc©) verbeteren de afbraak van vezels in de blinde en dikke darm en de pectinevezels uit appelpulp stimuleren de fermentatie. Uiteraard bevat Bonpard Motility alle noodzakelijke voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen.

Wat maakt Bonpard Motility uniek?

De kracht van Bonpard zit in het voerschema: de combinatie van Bonpard met de juiste soort ruwvoer. Pas na een goede probleemanalyse en diagnose door de dierenarts kan een behandelplan worden opgesteld met bijbehorend voerschema. Dit geldt des te meer voor paarden met terugkerende koliek, waarbij de oorzaak niet altijd evident is. Door het op-maat voerschema te volgen past het rantsoen bij de unieke eisen die het paard stelt en levert Bonpard Motility de gewenste aanvulling in voedingsstoffen.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie de website: www.bonpard.com

Bonpard Motility productafbeelding

Heb je een paard met terugkerende gezondheidsproblemen en zoek je naar een blijvende oplossing, raadpleeg dan een dierenarts. Iedere dierenarts in Nederland en België kan beschikken over Bonpard dieetvoeders voor paarden.

Natuurlijk kun je voor vragen ook contact met ons opnemen: info@bonpard.com

Meer informatie over Bonpard Motility

Bonpard
Otto Hahnweg 24
3542 AX Utrecht
info@bonpard.com
+ 31 (0)30 247 91 00