Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Onlangs hebben wij Jessica Bakker en Floor Bernard mogen verwelkomen als nieuwe auteurs voor onze Veterinaire Kennisbank. Met hen gaan we de komende tijd diverse nieuwe artikelen realiseren. Ook zij zien het belang er van in dat de juiste veterinaire informatie de paardenhouder bereikt. Zie voor een recente bijdrage het artikel Zomereczeem bij paarden.

Medio 2013 hebben zij Paardenpraktijk Utrecht gestart; een mobiele paardenpraktijk in de provincie Utrecht. Samen hebben zij meer dan 30 jaar ervaring. In de praktijk houden Floor en Jessica zich naast de reguliere eerstelijns gezondheidszorg van het paard veel bezig met de begeleiding van de paarden en eigenaren en het voorkomen van problemen. Er wordt veel waarde gehecht aan de specifieke mogelijkheden en behoeften van paard en eigenaar. Door het delen van kennis en overleg met de eigenaar proberen ze gezamenlijk het beste behandelplan voor hun dierbare paard te vinden.

Gebitsverzorging, merriebegeleiding, voorlichting en het adviseren in o.a. bedrijfsspecifieke wormbestrijdingsstrategieën zijn enkele speerpunten van de praktijk.

www.paardenpraktijkutrecht.nl