Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Dag van het Oudere Paard

Stichting De Paardenkamp te Soest organiseert op 10 & 11 oktober de Dag van het Oudere Paard  en biedt een afwisselend programma van meer dan 25 verschillende lezingen, workshops en activiteiten en biedt hiermee alle ins en outs over de verzorging van oudere paarden. Onderwerpen als het paardengebit, PPID (voorheen de ziekte van Cushing), artrose en gezonde voeding voor het oudere paard zullen worden behandeld. Ook zal De Paardenkamp een kijkje geven in de eigen keuken.

De 3 locaties van De Paardenkamp hebben tijdens deze dag elk een eigen thema: verzorging, voeding en weidebeheer. Hierbij staan vragen centraal als ‘Hoe houd je oudere paarden of pony’s gezond en in conditie?’ en ‘aan welke specifieke eisen moeten voeding, verzorging en weidebeheer voor oudere paarden voldoen?’. Tussen de locaties rijden er huifkarren die je van de ene naar de andere locatie brengen.

Klik voor meer informatie over deelname en programma:

Het oudere paard: verzorging & voeding

Naarmate een paard ouder wordt, kunnen verschillende ‘ouderdomsgebreken’ hun intrede doen. Denk hierbij aan gebits- en oogproblemen, melanomen, hoefbevangenheid en PPID (voorheen ziekte van Cushing). Wil je meer weten over deze (en andere) onderwerpen? Lees in de Veterinaire Kennisbank van Paardenarts.nl meer over:

Voeding voor het oudere paard: Pavo 18Plus

Pavo 18Plus senioren muesliWanneer paarden zo’n 18 jaar oud zijn, treden er veranderingen op in de spijsvertering. Deze wordt minder efficiënt, waardoor voedingsstoffen minder gemakkelijk worden verteerd en opgenomen. Het lichaam van een ouder paard kan steeds minder goed suikers verwerken en heeft meer proteïnen nodig om de spieren in conditie te houden. Dit proces kun je niet tegenhouden, maar met een goede verzorging en een aangepast rantsoen kan jouw senior nog jaren mee!

Pavo 18Plus is de eerste seniorenmuesli die echt inspeelt op de behoeftes van de senior, met alle voedingsstoffen die het lichaam vraagt, zonder het systeem onnodig te belasten. Zo heeft  deze stofvrije muesli een hoog proteïnegehalte om de spieren in conditie te houden en weinig suiker/zetmeel. Pavo 18Plus is ontwikkeld en uitgebreid getest samen met twee vooraanstaande partijen op het gebied van oudere paarden: Stichting De Paardenkamp in Soest en Pensio(e)nstal De Wildtshof in Uddel.

Pavo 18Plus is vanaf oktober verkrijgbaar in de winkel.
Klik hier voor meer informatie en bekijk onderstaande video’s:

 

Expertvideo

Herken signalen van ouder worden

Expertvideo

De ziekte van Cushing (PPID)

Expertvideo

Het gebit van het oudere paard