Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Het (dek)seizoen is alweer in volle gang en sinds kort hebben wij onze artikelen op het gebied van voortplanting gebundeld in de nieuwe rubriek ‘Voortplanting’. In deze rubriek vind je uitgebreide informatie over wat er voor, tijdens en na de dracht allemaal bij komt kijken en in het bijzonder de aandoeningen waar je merrie of veulen mee te maken kan krijgen.

De onderwerpen worden mogelijk gemaakt door paardenartsen met affiniteit voor (en kennis van) dit mooie aspect binnen de diergeneeskunde. Onlangs schreef  ook voortplantingsspecialist Myrthe Wessel een aantal interessante items. De rubriek is  een bron van informatie voor de (startende) fokker en iedereen die hier meer over wil weten.

Onderwerpen

Lees meer over onderwerpen als: hengstkeuze, voeding van de drachtige merrie, geboorte en geboorteproblemen, tot diepgaandere onderwerpen als baarmoederontsteking tijdens de dracht of kort na het veulenen. Heb je bijvoorbeeld altijd al meer willen weten over de nageboorte (placenta)? Lees in deze rubriek dan het uitgebreide en rijk geïllustreerde artikel van Floor Bernard!

De komende tijd zal deze rubriek verder uitgebreid worden met nieuwe interessante items en weetjes. Laat het ons vooral weten als je een onderwerp hebt waar je meer over wilt weten.

Naar rubriek Voortplanting

Bekijk ook:

En wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe onderwerpen?
Volg ons dan via Facebook en/of meld je aan voor onze nieuwsbrief.