Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Sinds kort zijn het Nederlands Hippisch Kenniscentrum (NHK) en Paardenarts.nl een samenwerking aangegaan. Zowel Paardenarts.nl als het NHK richten zich op het beschikbaar stellen en delen van kennis binnen de paardensector. Waar het NHK zich richt op een diversiteit aan onderwerpen, richt Paardenarts.nl zich voornamelijk op veterinaire en welzijnsonderwerpen.

Uiteindelijk wil iedereen het beste voor zijn of haar paard en dat begint met betrouwbare informatie! We willen met beide platformen graag zo veel mogelijk paardenliefhebbers bereiken met praktische kennis en informatie in onze online kennisbanken. We zijn dan ook verheugd op deze samenwerking waarin Paardenarts.nl en NHK elkaar goed aanvullen en versterken.

Rowie Rooth, coördinator van het NHK

NHK en Paardenarts.nl hebben de handen ineen geslagen om zo nog meer paardenliefhebbers te bereiken dankzij gebundelde kennis en kunde. Zij bieden zo een nog breder palet aan onderwerpen. Paardenarts.nl, opgericht in 2010, is een online veterinair kennisplatform voor paardenhouders en -liefhebbers, waarbij kennisdeling op het gebied van paardengezondheid door dierenartsen en specialisten centraal staat. Het Nederlands Hippisch Kenniscentrum heeft begin 2017 een doorstart gemaakt en werkt samen met verschillende kennispartners in de sector. Het NHK bundelt kennis en informatie in korte artikelen en bestrijkt daarmee een breed scala aan onderwerpen, van verzorging tot stalling en gezondheid.

De kennispartners starten hun samenwerking met de tandheelkundige onderwerpen ‘gebit’ en ‘gebitsproblemen bij paarden’.