Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Hierbij verwelkomen wij voortplantingsspecialist Myrthe Wessel als nieuwe auteur voor onze Veterinaire Kennisbank. Met haar kennis over voorplanting zal zij een waardevolle bijdrage leveren aan onze nieuwe (hoofd)rubriek Voortplanting.

Het eerste artikel van haar hand ‘Veulen op komst; hoe bereid ik mijzelf en mijn merrie voor op de naderende geboorte van het veulen?‘ staat vanaf vandaag online. Er zullen binnenkort meer interessante artikelen van Myrthe verschijnen.

Wie is Myrthe Wessel?

Myrthe Wessel is Nederlands, Europees en Amerikaans voortplantingsspecialist en eigenaresse van de Specialistische Voortplantingspraktijk, die zich volledig toelegt op de voortplanting van het paard. Zij werkt daarbij veel samen met dierenarts en sparringpartner Maaike Lautenschutz van Paardenpraktijk VLS te Vethuizen. Na haar afstuderen als dierenarts aan de Universiteit Utrecht in 2000 werd Myrthe aangenomen voor de opleiding tot specialist voortplanting aan de universiteit van Californië. Tijdens haar studie had zij gedurende een stage in Davis CA al kennis gemaakt met dit vakgebied en zij is daarna onder andere werkzaam geweest aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, in Nieuw Zeeland en nog een jaar in Pennsylvania, waar zij zowel in de kliniek werkte als lesgaf. In Nieuw-Zeeland werkte Myrthe in de merriebegeleiding voornamelijk met dravers en uiteindelijk heeft zij zich in Nederland gevestigd als voortplantingsdeskundige.

Naar het artikelVeulen op komst; hoe bereid ik mijzelf en mijn merrie voor op de naderende geboorte van het veulen?

 

Specialistische Voortplantingspraktijk - logo Myrthe Wesselactecar