Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Paardenarts.nl is erbij op Horse Event 2018!

Je vindt ons dit jaar op het Kennis-/Ondernemersplein, waar je interessante clinics van diverse (zorg)professionals kunt volgen in de Ondernemers Piste.

Meer over onze deelname:

 

Ondernemers-/Kennisplein

Paardenarts.nl maakt deel uit van het Ondernemers-/Kennisplein tezamen met het Nationaal Hippisch Kenniscentrum (NHK) en de FNHO. Je vindt hier de diverse (zorg)professionals, waaronder dierenartsen, paardengebitsverzorgers/-tandartsen, fysiotherapeuten, hoefsmeden, zadelpassers, bitfitters en masseurs. Ook vind je er het Veterinair Museum van Dr. Helmut Ende.

Alles over paardengezondheid op het Kennisplein:

Het Kennisplein heeft als thema ‘Belasting van paard & ruiter’. Wij belichten daarin onderwerpen op het gebied van gewicht & conditie én je kunt bij ons meer te weten komen over de meest voorkomende problemen en aandoeningen bij paarden en hoe je deze kunt voorkomen.

Doe mee aan de KennisTour

Bij de stands van de diverse (zorg)professionals kun je veel leuke activiteiten doen, waaronder een leerzame KennisTour, waarbij je kans maakt op leuke prijzen. Deze tour bestaat uit 8 verschillende activiteiten die uitgevoerd kunnen worden bij de stands op het Kennisplein. Zo kun je o.a. bij Paardenarts.nl het gewicht schatten met behulp van een meetlint, bij de hoefsmeden een hoefijzer leren verwijderen en bij de paardengebitsverzorgers de leeftijd van het paard schatten aan de hand van het gebit.

Hoe werkt het? Haal je stempelkaart op bij de NHK stand of één van de deelnemende stands, verbeter je paardenkennis & verzamel je stempels. Met een volle stempelkaart maak je kans op vrijkaarten voor Horse Event 2019!

Terug naar overzicht

Clinics in de Ondernemers Piste

Volg onze dagelijkse clinics in de Ondernemers Piste:

 

“Zo sterk als een paard?” – De 5 meest voorkomende aandoeningen, mét tips ter preventie

Tijdens deze informatieve clinic licht paardenarts Morgan Lashley de vijf meest voorkomende gezondheidsproblemen bij het paard toe. Aan de hand van beschilderingen op het paard wordt visueel gemaakt wat deze gezondheidsproblemen zijn, hoe je ze kunt herkennen én wat je er tegen kunt doen om ze te voorkomen. Een must voor iedere paardeneigenaar die zijn paard gezond wil houden!

Door: Morgan Lashley, paardenarts en chiropractor

Vrijdag 17:20 uur | Zaterdag 13:45 uur | Zondag 10:00 uur

Voor vragen is Morgan dagelijks te vinden op de stand van Paardenarts.nl (op het Ondernemers-/kennisplein).

Met dank aan EFO Paardenverzekering voor de input van de geselecteerde onderwerpen. 

 

Bekijk de video over de clinic van Morgan

 

Terug naar overzicht

 

Beoordeel de BCS en het gewicht van je paard – het hoe en waarom

Leer zelf de voedingstoestand van je paard te beoordelen. Door te kijken én te voelen kun je beter ‘op het oog’ leren voeren. Het beoordelen van de Body Condition Score (BCS) wordt uitgebreid toegelicht. Een onmisbare ‘tool’ om je paard gezond te houden. De waarde van de BCS heeft ook zijn beperkingen. Het hoe, wat en waarom over de BCS wordt in deze clinic bondig en praktisch uitgelegd. Thuis direct aan de slag!

Door: Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding

Zaterdag 18:50 uur | Zondag 14:00 uur

Voor vragen na de clinic is Anneke te vinden op de stand van Paardenarts.nl (op het Ondernemers-/kennisplein).

Bekijk de video over de clinic van Anneke

 

Meer clinics volgen?
Bekijk het volledige programma op de website van Horse Event

Naar programma

 

Wat is er te doen op onze stand?

Wil je meer te weten komen over gewicht & conditie, veelvoorkomende aandoeningen en andere actuele gezondheidsonderwerpen? Ga dan in onze stand op onderzoek uit en kruip in de huid van een paardenarts.

Je vindt ons dit jaar samen met het NHK en andere zorgprofessionals als de paardengebitsverzorgers, fysiotherapeuten, hoefsmeden en meer op het Kennisplein in de Ondernemershal. Bij de stands kun je veel leuke activiteiten doen, waaronder een leerzame KennisTour

Terug naar overzicht

Facebook acties


Houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor leuke (WIN)acties tijdens Horse Event. 

 

 

Mis dit mooie event niet en bestel je tickets vandaag nog
mét € 3 korting in de voorverkoop:

 

Tickets bestellen