Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Promoted Slide Horse Event 2016 - Paardenarts_970x230

Paardenarts.nl is dit jaar weer vertegenwoordigd op het Horse Event. Kom kennismaken, bezoek ons op stand nr. 17 (naast de Bokt lounge) en laat je verrassen door een van onze activiteiten!

Introductie nieuwe (hoofd)rubrieken

Tijdens Horse Event 2016 introduceert Paardenarts.nl de volgende nieuwe (hoofd)rubrieken:

  • Paardenvoeding
  • Blessures & Revalidatie

Eerder verschenen: Tandheelkunde | Het oudere paard | Voortplanting

In het kader van de introductie van deze nieuwe rubrieken organiseren we op onze stand leerzame clinics van deskundigen en kun je vragen aan hen stellen. Je kunt daarnaast je kennis testen met de Veterinaire Kennisquiz om zo kans te maken op leuke prijzen!

In samenwerking met dierenarts en specialist veterinaire diervoeding Anneke Hallebeek en paardenarts en chiropractor Morgan Lashley verzorgt Paardenarts.nl leerzame clinics op het gebied van voeding, blessures & revalidatie.

 

Programma Paardenarts.nl - Horse Event 2016 (2)

Wat is er te doen op de stand?

Kom meer te weten over voeding, blessures & revalidatie!

Introductie rubriek Paardenvoeding | Meer informatie

Introductie rubriek Blessures & Revalidatie | Meer informatie

Doe mee aan de Veterinaire Kennisquiz & win mooie prijzen!

Facebook win-actie

 

NIEUW - Rubriek Paardenvoeding op Paardenarts.nl header

Introductie rubriek paardenvoeding | Anneke HallebeekAnneke Hallebeek - Paardenarts.nl - Horse Event 2016 - clinics BCS

Zonder goede voeding blijft geen paard gezond. Daarnaast is voeding van invloed op sportprestaties, bevallen goed gevoede merries van gezondere veulens en hebben oudere paarden behoefte aan een aangepast rantsoen. Maar wat is goede voeding voor je paard?

Paardenarts.nl realiseert met deze nieuwe rubriek een serie kennisartikelen waarin de basisprincipes van het voeren van paarden worden uitgelegd. Ook voeding van paarden met specifieke aandoeningen als hoefbevangenheid/IR en de werking van het verteringsstelsel komen daarbij aan bod. Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding, levert hieraan een waardevolle bijdrage.

Alogo-Bonpardnneke zal met haar bedrijf Bonpard (onze business- en kennispartner) ook op de stand van Paardenarts.nl vertegenwoordigd zijn.

Clinics van Anneke Hallebeek
Tijdens Horse Event kun je interessante clinics volgen (op onze stand) waarin Anneke je o.a. meer vertelt over de toepassing van de Body Condition Score (BCS):

Leer zelf de conditie van je paard te beoordelen; is hij nou wel of niet te dik? 
Door: Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding
>  Zaterdag 14.00 uur
>  Zondag   11.00 uur  &  14.00 uur

Meer informatie over deze clinic | Body Condition Score (BCS) 
Wanneer is je paard in goede conditie? Misschien is hij iets te dik of juist te dun? Met de BCS kun je de mate van bespiering en de (onderhuidse) vetopslag van je paard beoordelen. Met die beoordeling kun je het rantsoen en/of de training van je paard aanpassen. Er zijn verschillende scoringsmodellen, maar ze volgen allen hetzelfde volgorde. Bij de BCS worden 6 locaties op het paardenlichaam beoordeeld: de nek, de schoft, achter de elleboog, de ribben, de rug en lendenen en naast de staartbasis. Door naar je paard te kijken en belangrijker nog, door het lichaam van je paard te voelen, kun je een inschatting maken van de lichamelijke conditie van je paard. Maar hoe doe je dat nu precies, de body conditie van je paard scoren? Dierenarts en specialist veterinaire diervoeding Anneke Hallebeek heeft haar eigen BCS voor paarden ontwikkeld en legt tijdens deze clinic uit hoe je zelf je paard kunt beoordelen.
De clinic duurt ongeveer 20 minuten.

Bonpard_Body_Condition_Score

Terug naar activiteiten op de stand | Naar rubriek Paardenvoeding

NIEUW - Rubriek Blessures en Revalidatie op Paardenarts.nl header

Introductie rubriek Blessures & Revalidatie | Morgan Lashley

Morgan Lashley - Paardenarts.nl - Horse Event 2016 - clinics revalidatie

Iedere ruiter krijgt wel eens te maken met blessures of onvoldoende presteren van zijn/haar paard. Hoe sneller je met een probleem aan de gang gaat, hoe sneller je paard er vaak weer bovenop komt.

Paardenarts.nl realiseert met deze nieuwe rubriek een verzameling kennisartikelen op het gebied van blessures, training en revalidatie. Onder andere Morgan Lasley (paardenarts en chiropractor) levert een waardevolle bijdrage aan deze rubriek.

 

Logo SPHHP - Morgan Lashley - Paardenarts.nl

Logo Paardenkliniek De Raaphorst

Clinics van Morgan Lashley
Morgan zal tijdens Horse Event de volgende clinics (op onze stand) verzorgen:

Mijn paard is geblesseerd, wat nu? 
Door: Morgan Lashley, paardenarts en chiropractor
>  Vrijdag    11.00 uur (clinic) & 14.00 uur (vragen/casus)
>  Zaterdag 11.00 uur (clinic)

Meer informatie over deze clinic | Blessures & Revalidatie 
Soms is een paar dagen rustig aan doen en koelen niet genoeg om een kreupelheid/blessure bij je paard te herstellen. Sommige blessures vragen veel tijd en intensieve begeleiding, kortom een revalidatieproces. Het doel van de revalidatie is om de prestatie van het paard terug te brengen naar het eerdere niveau. Pijn verminderen, de beweeglijkheid van het gewricht herstellen en het verbeteren van de coördinatie en balans spelen daarbij een belangrijke rol. Verschillende therapieën en trainingen kunnen gebruikt worden in het revalidatieproces van je paard. Denk aan pijnmedicatie, chiropractie, aquatrainer, grondwerk en oefeningen onder het zadel. Dierenarts en chiropractor Morgan Lashley legt uit hoe een revalidatieproces kan gaan en wat er allemaal bij komt kijken. Ook kun je vragen aan haar stellen op het gebied van revalidatie en training van je paard.
De clinic duurt ongeveer 20 minuten.

Terug naar activiteiten op de stand | Naar rubriek Blessures & Revalidatie

 


 

Veterinaire Kennisquiz!

Test je veterinaire kennis op onze stand, doe mee en maak kans op mooie prijzen!

Klik hier voor meer informatie over de prijzen en hoe je mee kunt doen! 

 

 

 

Paardenarts.nl Facebookactie | Win 2 vrijkaarten!

Wij verloten onder onze volgers 3 x 2 vrijkaarten voor het Horse Event. Meedoen? Houd onze Facebookpagina in de gaten!

Volg-Paardenarts.nl-via-Facebook

Terug naar activiteiten op de stand