PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, voorheen ziekte van Cushing) is een aandoening waaraan veel paarden lijden. Het is belangrijk om PPID bij je paard tijdig vast te stellen en te behandelen, om zo complicaties te voorkomen en de levenskwaliteit van het paard te verbeteren. Bij je dierenarts kun je eenvoudig bloedonderzoek bij je paard of pony laten doen, waarmee bepaald kan worden of het PPID heeft. Ten behoeve hiervan kun je t/m 31 oktober 2015 een voucher downloaden voor een gratis test waarmee PPID kan worden aangetoond.
Hoefbevangenheid en PPID
Hoefbevangenheid is een ontsteking tussen de hoefwand en het hoefbeen en kan zich uiten in ‘trippelen’, op de achterbenen staan, langdurig liggen of kenmerkende ‘hoefringen’. Hoefbevangenheid wordt in ongeveer 90% van de gevallen veroorzaakt door een stofwisselingsstoornis, zoals PPID, een aandoening waardoor de aanmaak van hormonen wordt ontregeld. Naast hoefbevangenheid uit PPID zich in ziekteverschijnselen zoals een krullende vacht, een afwijkende lichaamsbouw en chronische infecties.
Lees hier meer over Hoefbevangenheid bij paarden en PPID bij paarden

Op de röntgenfoto is goed te zien dat de punt van het hoefbeen bijna door de zool is gezakt.
Gratis bloedtest van 1 juni tot en met 31 oktober 2015
Kijk voor meer informatie over deze test en hoe je de gratis voucher kunt downloaden op: www.ppidbijpaarden.nl.
Webinar over PPID
Boehringer Ingelheim heeft speciaal voor paardenhouders een webinar over PPID beschikbaar gesteld. Ben jij benieuwd naar de oorzaken en gevolgen van PPID?