Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Naarmate je paard ouder wordt, kunnen verschillende ‘ouderdomsgebreken’ hun intrede doen, zoals: gebitsproblemen, hoefbevangenheid, PPID (voorheen ziekte van Cushing), oogproblemen, melanomen en/of gewrichtsproblemen zoals artrose. Het is daarom erg belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de gezondheid, voeding en verzorging van je oudere paard.

Hoe geef je jouw ouder wordende paard de best mogelijke verzorging? Waar moet je op letten qua voeding en beweging? Stichting De Paardenkamp in Soest organiseert op zaterdag 10 juni a.s. de Dag van het Oudere Paard. Een dag vol lezingen en informatie over verzorging, voeding, gedrag en gezondheid van je (oudere) paard.

Tijdens deze dag praten ca. 30 deskundigen je bij over o.a. het paardengebit, EHBO bij het paard, PPID, fysiotherapie, revalidatie en gezonde voeding voor het oudere paard.

Naar programma

Paardenarts.nl is ook bij!

Paardenarts.nl is er ook dit jaar weer bij en nodigt jou van harte uit om erbij te zijn. Je vindt ons op het Gezondheidsplein. Kom ook langs, doe mee met onze kennisquiz en win leuke prijzen. Paardenarts en chiropractor Morgan Lashley, gespecialiseerd in revalidatie, zal deze dag op onze stand aanwezig zijn als ook op het event een drietal lezingen verzorgen over hoe je je oudere paard met de juiste beweging zo lang mogelijk fit kunt houden.

Meer informatie over de lezingen van Morgan vind je onderstaand:

‘Revalidatie en training van het oudere paard’
Door:      Morgan Lashley, Paardenarts en chiropractor bij Sport Horse Health Plan
Tijden:    9.00 uur (PK1), 12.00 uur (PK1) en 14.30 uur (PK15)

Artrose en vermindering van spierkracht zijn voorbeelden van problemen die zich kunnen voordoen bij een ouder paard. Morgan legt uit hoe je je oudere paard zo lang mogelijk fit kunt houden. Beweging is daarbij het sleutelwoord. Maar hoeveel en wat precies? Dit geeft ze aan met praktische voorbeelden. Oudere paarden kunnen na een blessure ook weer terugkomen op niveau, al duurt dat soms wat langer. Aan de hand van filmpjes en foto’s leer je waar je op moet letten als ook wanneer het verstandig is om de dierenarts erbij te halen.

De Paardenkamp bestaat 55 jaar & tracteert: met € 5 korting naar het event!

Met korting naar dit event? Organisator De Paardenkamp bestaat dit jaar 55 jaar en trakteert: je krijgt nu op elk kaartje € 5 korting, met kortingscode: Hoera2017

Meld je nu via de website aan met korting!

 

 


Meer lezen? > Veterinaire Kennisbank, Rubriek ‘Het oudere paard’

Alle artikelen in de Veterinaire Kennisbank met betrekking tot het oudere paard zijn gemakkelijk vindbaar in de rubriek ‘Het oudere paard’.

Naar de rubriek ‘Het oudere paard’