Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

In 2009 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik als paardenarts gewerkt in Stockholm en bij Paardenkliniek de Raaphorst in Wassenaar. Ik ben vroeger actief wedstrijdruiter geweest en was in 2000 lid van het Nederlandse team bij het EK junioren.

Vanwege mijn ervaring als amazone ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in het management en de revalidatie van sportpaarden. Ik heb osteopathie gestudeerd, ben FES-certified chiropractor en Certified Equine Rehabilitation Practitioner (CERP).

In maart 2015 ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Sport Horse Health Plan, wat zich richt op professionele begeleiding in blessurepreventie en revalidatie van het sportpaard, onder andere met gebruik van de aquatrainer. Ik begeleid de paarden, in de revalidatie en training, zowel als dierenarts en als amazone. Naast mijn praktische werk als paardenarts ben ik ook veterinair hoofdredacteur van Paardenarts.nl. Tot slot ben ik sinds 2012 bestuurslid van Brooke Hospital for Animals.

 

Ik vind het een uitdaging om de vaak ingewikkelde veterinaire informatie samen met mijn collega-dierenartsen begrijpelijk en snel toegankelijk te maken voor paardenliefhebbers.

Morgan Lashley