Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

In 2009 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik als paardenarts gewerkt in Stockholm en bij Paardenkliniek de Raaphorst in Wassenaar. Ik ben vroeger actief wedstrijdruiter geweest en was in 2000 lid van het Nederlandse dressuurteam bij het EK junioren.

Vanwege mijn ervaring als amazone ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in het management en de revalidatie van sportpaarden. Ik heb osteopathie gestudeerd, ben FES-certified chiropractor, Certified Equine Rehabilitation Practitioner (CERP) en sinds begin 2022 Europees Specialist (ECVSMR) op het gebied van sportgeneeskunde en revalidatie.

In maart 2015 ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Sport Horse Health Plan, wat zich richt op professionele begeleiding in blessurepreventie en revalidatie van het sportpaard, onder andere met gebruik van de aquatrainer. Ik begeleid de paarden, in de revalidatie en training, zowel als dierenarts en als amazone. Naast mijn praktische werk als specialistische paardenarts ben ik ook veterinair hoofdredacteur van Paardenarts.nl en veterinair consultant voor Brooke Hospital for Animals.

Tot slot ben ik veel online te vinden, via online trainingen bij DressagePro en Paardenarts.nl, en het social media platform ‘Komt een paard bij de dokter’.

Ik vind het een uitdaging om de vaak ingewikkelde veterinaire informatie samen met mijn collega-dierenartsen begrijpelijk en snel toegankelijk te maken voor paardenliefhebbers.

Morgan Lashley