Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Paardenarts Morgan Lashley hoofdredacteur van platform Paardenarts.nl

“Een eigenaar wil à la minute betrouwbare informatie als zijn paard iets mankeert”

ZWOLLE, 12-12-2018 – Paardenarts Morgan Lashley wordt vanaf 1 januari 2019 veterinair hoofdredacteur van het online platform Paardenarts.nl. Dit nummer 1 informatieplatform over paardengezondheid en -welzijn geeft paardenliefhebbers betrouwbare en onafhankelijke informatie geschreven door paardenartsen. De behoefte aan online informatie groeit explosief bij de paardenliefhebber. Zo wordt de Veterinaire Kennisbank van Paardenarts.nl maandelijks zo’n 50.000 – 75.000 keer geraadpleegd. Het platform, dat vandaag precies zes jaar bestaat, zit niet stil en gaat in 2019 naar een nog hoger level samen met Morgan Lashley, jarenlang verbonden als paardenarts, osteopaat en chiropractor bij Paardenkliniek De Raaphorst in Wassenaar en bij revalidatiecentrum Sport Horse Health Plan.

 

Paardenarts.nl
Wie kent het niet? Je paard heeft een probleem. Met je mobiele telefoon op zak, is Google vaak de eerste die je raadpleegt. Je wilt weten wat het is en of je de klachten kunt verminderen. Of je twijfelt of je een dierenarts moet raadplegen. Als de dierenarts is geweest, wil je graag meer weten over het betreffende probleem en gaat weer op zoek op het internet. Maar hoe weet je in het doolhof van online informatie of de informatie klopt en betrouwbaar is? Paardenarts.nl is een uniek platform waar paardenartsen en paardenhouders elkaar treffen. Betrouwbare, toegankelijke informatie geschreven door paardenartsen voor paardenhouders. Inmiddels bestaat het platform precies zes jaar en het voorziet in een grote behoefte. Een behoefte van zowel paardenhouders, als ook van de artsen zelf, die voor meer informatie kunnen verwijzen naar Paardenarts.nl. Er is een samenwerking met het Nationaal Hippisch Kenniscentrum (NHK) en maandelijks wordt de Veterinaire Kennisbank zo’n 50.000 – 75.000 keer geraadpleegd. Door paardenhouders en paardenartsen, maar bijvoorbeeld ook door paardenartsen in opleiding, opleidingsinstituten en diverse marktpartijen. Ook heeft de website met de Paardenarts Locator een unieke zoekmachine waarbinnen zo’n 200 paardenklinieken en -praktijken gevonden kunnen worden op bijvoorbeeld locatie, dienstverlening of specialisatie.

 

Als voormalig internationaal dressuuramazone heeft paardenarts Morgan Lashley (36) veel affiniteit met het management van sportpaarden en zette in 2015 haar bedrijf Sport Horse Health Plan op. Onlangs droeg ze de dagelijkse operationele taken van het revalidatiecentrum over aan Expertisecentrum Paardenwelzijn en Revalidatie, maar nog steeds is ze hier als paardenarts aan verbonden. Lashley wil zich o.a. meer gaan focussen op (online) educatie aan paardeneigenaren. Ze was al aan Paardenarts.nl verbonden als auteur van de rubriek Blessures & Revalidatie en als het gezicht op diverse events. Het hoofdredacteurschap van dit innovatieve platform past helemaal in haar straatje.

Lashley: “Het online informatie kennisaanbod is zo’n doolhof, dat een paardeneigenaar vaak met onvolledige of onjuiste informatie handelt of te laat de dierenarts inschakelt. Ook krijgt een eigenaar bij de dierenarts in korte tijd veel informatie en is er – onbedoeld – vaak te weinig tijd voor een uitgebreide uitleg en een luisterend oor. Daardoor heeft een eigenaar thuis vaak nog veel vragen en gaat weer het internet raadplegen. Het is dan ook belangrijk dat er betrouwbare informatie is waar de dierenarts achter staat en naar kan verwijzen. Ik vind het een uitdaging om de vaak ingewikkelde veterinaire informatie samen met mijn collega-dierenartsen begrijpelijk en snel toegankelijk te maken voor paardenliefhebbers.”

 

86% van de paardenhouders zoekt online naar medische informatie

Het online zoekgedrag is in de afgelopen jaren explosief toegenomen: Uit onderzoek blijkt dat 86% van de paardenliefhebbers online zoekt naar medische informatie. De paardenhouder is veel tijd kwijt met online zoeken en de paardenarts is veel tijd kwijt met aan de paardenhouder uit te leggen dat sommige gevonden informatie niet juist is. Ook hebben veel klinieken niet altijd de tijd en middelen om te voorzien in uitgebreide online informatie. Met Paardenarts.nl kan de dierenarts paardenhouders makkelijk verwijzen naar betrouwbare informatie over gezondheid en welzijn van het paard. Paardenarts.nl brengt paardenhouders en -artsen samen op één website.

Oprichter Joost Extercatte: “Ik kijk ernaar uit om Paardenarts.nl samen met Morgan uit te bouwen naar een nog veelzijdiger platform. Morgan is een gerespecteerde dierenarts die veel affiniteit heeft met online ontwikkelingen en ervaring in online video. Met een volledig redesign van de website, waar we in 2018 al veel voorbereidingstijd in hebben gestoken, komt alles nu heel mooi samen.”

Morgan Lashley gaat binnen het platform bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe vormen van content en formats en gaat ook deels als spreekbuis fungeren richting dierenartsen en auteurs. Uiteraard blijft ze zelf ook redactionele artikelen schrijven. Extercatte: “Samen met de dierenartsen van het eerste uur, waaronder Mark van Manen en Iris van Gulik en alle andere auteurs, gaan we Paardenarts.nl nog verder doorontwikkelen. Met uitgebreide kennisartikelen, maar ook praktische video’s, downloads, tips & tricks en makkelijke hapklare informatie op de smartphone via een innovatief zoeksysteem. We verwijzen daarbij altijd door naar de eigen dierenarts. Hierbij ontstaat nog meer meerwaarde voor paardenhouders, paardenartsen en -klinieken”.

Download als PDF


Informatie voor de pers:
  • De foto kan vrij van rechten geplaatst worden bij het artikel en is eventueel in hoge resolutie opvraagbaar.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Paardenarts.nl
Joost Extercatte
T: 038-337 3804
E: info@paardenarts.nl

 

Met dank aan Christa van Duin Communicatie, Pers & Social Media