Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Radcon B.V.

Wat betekent de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van het gebruik van röntgentoestellen en begeleiding door een stralingsbeschermingsdeskundige voor u als praktijk?

In 2018 is er op het gebied van wet- en regelgeving omtrent het gebruik van röntgentoestellen in de veterinaire sector een en ander verandert. Voor vrijwel alle organisaties met de dienstverlening paarden betekent dit dat zij een aantal zaken moeten wijzigen. De melding bij de overheid is vervangen door een vergunning en de begeleiding door een stralingsbeschermingsdeskundige is verplicht gesteld. Deze deskundige helpt u bij het maken van beleid, verzorgen van werkinstructies en het aanvragen van vergunningen. Hiermee wordt voorzien in een directere begeleiding met de werkvloer. Tevens verzorgen wij bij- en nascholing voor dierenartsen en verantwoordelijk deskundigen (TMS).

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Meer dan 6 jaar ervaring in de veterinaire sector op het gebied van begeleiding en opleidingen.
  • Uitgebreide kennis over periodieke controle van röntgentoestellen en de praktische invulling van wet- en regelgeving.
  • Persoonlijke begeleiding door geregistreerde stralingsbeschermingsdeskundigen afgestemd op de wensen en eisen van de praktijk.
  • Ondersteuning tussen organisatie en overheid (ANVS en inspectie SZW).

Benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen begeleiden in het voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van stralingsbescherming? Neem vrijblijvend contact op om uw wensen en vragen door te spreken.

Radcon Stralingsbescherming

Radcon B.V.
Florijnweg 13-15
6883 JN Velp (Gelderland)
info@radcon.nl
085 004 3914