Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Per 1 december 2016 start Matthijs van Waart in Willemsoord (Overijssel) zijn eigen paardenpraktijk onder de naam Paardenpraktijk “De Drie Hoeves”.

Na jaren met veel plezier in een gemengde praktijk gewerkt te hebben in rundvee en paarden ben ik vanaf 1 december 2016 mijn eigen praktijk begonnen in het koloniedorp Willemsoord

Matthijs van Waart

De paardenpraktijk staat op een kavel waar vroeger een kolonieboerderijtje stond. De drie hoofdvestigingen van de kolonie waar Willemsoord onder valt, Hoeve Utrecht, Hoeve Generaal vd Bosch en Hoeve Koning Willem III zijn de inspiratie geweest tot de naam van de praktijk.

Naast voortplantingsbegeleiding is het keuren van paarden een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. De röntgenologische keuringen zijn door de compactheid van het mobiele röntgensysteem overal op locatie uit te voeren en zijn daarbij direct te beoordelen. Naast echo en mobiele röntgen heeft de praktijk ook een laserapparaat aangeschaft. Lasertherapie is een therapie die nog in de kinderschoenen staat, maar erg positieve resultaten laat zien in de behandeling van bijvoorbeeld spier- en peesblessures, of in het stimuleren van wondgenezing.

Even voorstellen… | Matthijs van Waart

 

“Via deze weg zal ik mezelf even voorstellen. Van jongs af aan loop ik al tussen de paarden. Ter afleiding van het studeren heb ik jonge paarden beleerd samen met mijn huidige partner. Begonnen in de KWPN’ers ben ik op deze manier ook in aanraking gekomen met het Friese paard. In 2011 ben ik afgestudeerd en gaan werken in een gemengde praktijk. Nu pak ik, met de nodige praktijkervaring op zak, de mogelijkheid om me in mijn eigen praktijk volledig op de paarden te kunnen richten.

Thuis in Willemsoord hebben we 3 KWPN merries, een Elite sport D-OC merrie uit de bekende Reina stam (Goodtimes x Sultan), een merrie nakomeling uit deze merrie van Charmeur van 2,5 jaar en een Ster merrie (Special D x Zevenster). Naast de KWPN’ers hebben we ook nog een eerste premie Friese stermerrie Namke van Stoks (Beart x Harmen) welke al twee keer op de Centrale Keuring in Drachten mee heeft mogen lopen. Via bovenstaande paarden zijn we actief in zowel sport als fokkerij, een passie van mij en mijn partner.”

Matthijs van Waart, erkend paardenarts “De Drie Hoeves”

 

Voor vragen of overleg is Matthijs bereikbaar via:

  • Mobiel: 06-83661787
  • E-mail: info@dedriehoeves.nl
  • Website: www.dedriehoeves.nl
  • Facebook: www.facebook.com/driehoevespraktijk/