Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Overgewicht bij paarden en pony’s zien we steeds vaker. Ze krijgen te veel energie binnen voor wat ze verbruiken of nodig hebben – ze lijken al dik te worden van lucht.

Een vervelende bijkomstigheid is dat een paard of pony met overgewicht een grote kans heeft dat hij Equine Metabool Syndroom (kortweg EMS) heeft. EMS is een veel voorkomende hormonale aandoening waarbij de insuline ontregeld is. Hierdoor is er een grotere kans dat je paard of pony hoefbevangen wordt.

Daarom is het belangrijk om EMS zo vroeg mogelijk te onderkennen. De diagnose kan worden gesteld op basis van het klinisch beeld en bloedonderzoek.

Het doel van de behandeling is het verbeteren van de insulineregulatie wat wordt bereikt door je paard of pony te laten afvallen en meer te laten bewegen.

nutraxin-pack-4bars-silverfoil-EN small

Nutraxin is het eerste voedingssupplement speciaal ontwikkeld voor paarden en pony’s met EMS. Het is een smakelijke reep die naast belangrijke vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren ook kortketen fructo-oligosacchariden (scFOS) bevat.

Van deze scFOS is wetenschappelijk aangetoond dat het de insulinegevoeligheid van paarden met overgewicht verbetert en de normale darmflora ondersteunt. Zo kan je paard of pony met overgewicht op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen waardoor het risico op hoefbevangenheid vermindert.

Voor meer informatie neem contact op met je dierenarts.

Nutraxin is een product van Boehringer Ingelheim Animal Health B.V.

Meer info: 
www.ppidbijpaarden.nl/ems

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met
Boehringer_Ingelheim_Logo
Paardenarts.nl kan niet ingaan op (individuele) gezondheidsvragen. Raadpleeg hiervoor altijd je eigen / een dierenarts.