Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

 

Beste (aankomend) dierenarts,

Informatie voor dierenartsen - Paardenarts.nlEr is veel vraag naar online informatie over paardengezondheid en -welzijn. Paardenarts.nl speelt hierop in door betrouwbare veterinaire artikelen te publiceren in toegankelijke taal, geschreven door paardenartsen. Hoe groot de informatiebehoefte is blijkt wel uit het feit dat het hart van ons platform,
de Veterinaire Kennisbank, inmiddels bijna 50.000 x per maand geraadpleegd wordt.

Paardenarts.nl streeft er door voorlichting en kennisdeling naar paardeneigenaren goed te informeren.
Wij verwijzen in onze artikelen daarbij altijd door naar de eigen (behandelend) dierenarts of therapeut.
 De publicaties op ons platform beslaan uiteenlopende interessegebieden en specialisaties van de meewerkende dierenartsen en (dierenarts)specialisten. Daarnaast bieden wij paardenklinieken en -praktijken de mogelijkheid zich te registreren in de Paardenarts Locator: dit is een unieke zoekmachine waarbinnen paardenklinieken, -praktijken en -artsen vindbaar zijn op dienstverlening en/of specialisatie.

Meer informatie:

 1. Zoekgedrag van paardenhouders
 2. Uniek veterinair platform | Veterinaire Kennisbank
 3. Video: Paardenarts.nl in 1 minuut
 4. (Nieuwe) rubrieken
 5. Meewerken aan de Veterinaire Kennisbank?
 6. Registreren als (aankomend) dierenarts
 7. Praktijk of kliniek vindbaar in de Paardenarts Locator
  1. Vindbaarheid op dienstverlening
  2. BASIS of PLUS Pakket
  3. ‘Vind-een-kliniek’ functie naast relevante artikelen
  4. Kliniek of praktijk aanmelden voor de Paardenarts Locator
 8. Aanmelden (dierenartsen)nieuwsbrief
 9. FAQ

Wil je meer informatie of heb je ideeën of tips voor ons platform? Neem contact met ons op.

– Team Paardenarts.nl –

 

Gerelateerd:Volg Paardenarts.nl via Linkedin

Auteurs | Team | Meer over Paardenarts.nl | Contactgegevens 

 


 

#1 Zoekgedrag van paardenhouders

Het informatiezoekgedrag van paardenhouders is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Paardenhouders oriënteren zich in steeds grotere mate online naar (betrouwbare) informatie over paardengezondheid en -welzijn.

Bekend met het fenomeen zelfdiagnose? Je komt er als practicus gegarandeerd mee in aanraking. Wanneer een paard iets lijkt te mankeren gaat de paardenhouder vaak eerst zelf op zoek naar mogelijke oorzaken en probeert op basis van de vele informatie die op internet circuleert zelf een diagnose te stellen en/of een oplossing te vinden voor zijn/haar probleem. Wanneer vervolgens een dierenarts wordt ingeschakeld kan blijken dat deze zelfdiagnose niet klopt. In dat geval ben je als dierenarts vaak veel tijd kwijt aan het geven van uitleg aan en overtuigen van de klant dat wat hij of zij op internet heeft gelezen/geconcludeerd niet altijd klopt. Ook ná een consult van een dierenarts gaat men vaak nog op zoek naar extra ‘objectieve’ informatie om zaken nog eens na te lezen.

Paardenarts.nl speelt in op deze behoefte door publicatie van veterinaire artikelen, praktisch en in toegankelijke taal geschreven door dierenartsen.

Terug naar overzicht

 

#2 Uniek veterinair kennisplatform | Veterinaire Kennisbank

Paardenarts.nl is een uniek kennisplatform voor paardenhouders door paardenartsen. Het hart van Paardenarts.nl is de Veterinaire Kennisbank. Het platform heeft sinds de lancering op 12-12-12 een flinke groei doorgemaakt.

Paardenarts.nl biedt de paardenhouder feitelijke (goed ontsloten) informatie over uiteenlopende onderwerpen en de artikelen uit de Veterinaire Kennisbank worden dan ook veelvuldig geraadpleegd en gedeeld. Het aantal auteurs, artikelen en bij het platform aangesloten artsen en klinieken neemt nog steeds toe. Inmiddels zijn wij in gesprek met de 25e auteur en hebben zich al 180 paardenpraktijken en -klinieken aangemeld voor de Paardenarts Locator. Deze groei is uiteraard ook terug te zien in onze bezoekersaantallen. Inmiddels wordt de Veterinaire Kennisbank al bijna 50.000 x per maand geraadpleegd.

Dankzij de gerichte online marketingstrategie heeft Paardenarts.nl inmiddels topnoteringen op veel geraadpleegde zoektermen zoals ‘zomereczeem’, ‘hoefbevangenheid’, ‘mok paard’ en ‘röntgen paard’.

Terug naar overzicht 

# 3 Bekijk hier de video Paardenarts.nl in 1 minuut

Terug naar overzicht 

#4 Nieuwe rubrieken

Het afgelopen jaar zagen diverse nieuwe (hoofd)rubrieken het licht, zoals een unieke Tandheelkunde Kennisbank en de rubriek ‘Het oudere paard’.
De komende periode volgen de rubrieken:

 • Voortplanting
 • Voeding
 • Revalidatie
 • Diagnostiek

Bekijk Tandheelkunde KennisbankBekijk rubriek ‘Het oudere paard’

Terug naar overzicht

#5 Meewerken aan de Veterinaire Kennisbank?

Paardenarts.nl besteedt er veel zorg aan dat door dierenartsen geschreven, actuele en betrouwbare informatie goed vertegenwoordigd is binnen de zoekresultaten van Google. Paardenarts.nl is regelmatig op zoek naar enthousiaste auteurs met een eigen interessegebied of specialisatie om in samenwerking met onze redactie de Veterinaire Kennisbank verder uit te breiden. Door mee te werken vergroot je je eigen zichtbaarheid en die van de kliniek waar je werkt. Ben jij enthousiast over je vakgebied en wil je je kennis graag delen? Laat het ons dan weten.

Meer informatie over meewerken aan de Veterinaire Kennisbank

Terug naar overzicht

#6 Registreren als dierenarts

Registreer je nu als dierenarts. Zo krijg je toegang tot specifieke pagina’s met informatie voor dierenartsen. Dit gedeelte van Paardenarts.nl is nog in ontwikkeling en zal verder worden uitgebreid.

Klik hier om je te registreren als dierenarts

Terug naar overzicht

#7 Paardenarts Locator

Paardenarts LocatorZorg ervoor dat je praktijk of kliniek makkelijk te vinden is met de Paardenarts Locator: een unieke zoekmachine waarbinnen paardenklinieken, -praktijken en -artsen gevonden kunnen worden op bijvoorbeeld locatie, dienstverlening of specialisatie. De gebruiksvriendelijke Google Maps functie wordt dagelijks geraadpleegd door de vele paardenliefhebbers die zich dagelijks op het platform bevinden en die op zoek zijn naar een kliniek in de buurt of een paardenarts met een bepaalde dienstverlening en/of specialisatie.

Kliniek of praktijk aanmelden voor de Paardenarts Locator

BASIS Pakket

Een kosteloze vermelding van enkel bedrijfsnaam en telefoonnummer.

PLUS Pakket | complete vermelding, o.a.

 • Vindbaarheid op dienstverlening en/of specialisatie
 • Kliniek vindbaar op o.a.: klinieknaam, afstand, arts(en)
 • Weergave bij gerelateerde kennisbankartikelen via de ‘Vind een kliniek’-functie (*)
 • Kliniek verschijnt boven een BASIS-vermelding in het zoekresultaat met eigen logo
 • Link naar eigen website van de kliniek, wat de linkwaarde van de eigen website vergroot
 • Inbegrepen: eigen Mini Website waarmee de kliniek uitgebreid kan worden uitgelicht
  middels beschrijvingen, foto’s, video en Google Maps kaart incl. routeplanner

(*) Via de ‘Vind-een-kliniek’-functie naast gerelateerde kennisbankartikelen, worden klinieken die bijvoorbeeld tandheelkundige zorg aanbieden weergegeven naast onderwerpen als ‘Het paardengebit’ en ‘EOTRH’.

Meer informatie of kliniek aanmelden? Klik hier!

Terug naar overzicht

#8

Paardenarts.nl Nieuwsbrief voor dierenartsen
Blijf op de hoogte!

      Schrijf je in voor de (dierenartsen)nieuwsbrief

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

#9 FAQ

De speciale FAQ pagina voor dierenartsen is nog in ontwikkeling.

Terug naar overzicht