Paardenarts
Zoek op aandoening of onderwerp

Hierbij verwelkomen wij Anneke Hallebeek van Voedingsadvies Paard als nieuwe auteur voor onze Veterinaire Kennisbank. Vorige week vrijdag trapten wij af met als eerste kennisbankartikel ‘Voeding paard | Voerwijzer voor paarden, voer en vertering’. In samenwerking met Anneke zullen wij de komende tijd een serie voeding gerelateerde artikelen realiseren.

Goede voeding draagt enorm bij aan het welzijn en de gezondheid van paarden

Anneke Hallebeek

Wie is Anneke Hallebeek?

Anneke is in 1992 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waarna zij als all-round dierenarts heeft gewerkt. In 1994 is zij gestart met de opleiding tot Specialist Veterinaire Diervoeding en is zij gepromoveerd op onderzoek over vetstofwisseling. Zij heeft altijd als doel gesteld om specialistische kennis om te zetten in praktische voedingsadviezen voor zowel het sport- als het recreatiepaard. Dit doet zij middels haar eigen bedrijf Voedingsadvies Paard. Daarnaast verspreidt Anneke kennis via publicaties, lezingen en trainingen.

 

Dierenartsen hebben sinds 2007 de mogelijkheid Bonpard (voorheen Sanéqui) als dieetvoer voor paarden in te zetten. Hiermee stimuleert Anneke een betere paardgezondheid via de voeding en dat is waar het haar om gaat!

Naar het artikel ‘Voeding paard | Voerwijzer voor paarden, voer en vertering’

 

Voedingsadvies Paard logo PNG   logo Bonpard Dierenarts Specialist logo