Paardenarts.nl
Paardenarts.nl - Bonpard Resistance paardenvoeding uitgelicht weerstand paard (door M. Felius)

Het rantsoen aanpassen helpt bij klachten van een verminderde weerstand

Herken jij bij je paard de klachten van een verminderde weerstand
en hoe ziet het optimale rantsoen eruit?

Tijdens een praktijkproef naar de werking van een nieuw voedingssupplement op de symptomen van staart- en maneneczeem, werd duidelijk dat veel van de paarden en pony’s een onvolledig rantsoen kregen.

De groep geselecteerden hadden reeds jaren last van staart- en maneneczeem en er was natuurlijk al van alles geprobeerd om de klachten te verminderen. Hoe kan het dat het rantsoen dan nog steeds niet in balans was? Waarschijnlijk omdat paardenvoeding voor velen een blinde vlek is in hun paardenkennis. Dit geldt niet alleen voor paardeneigenaren, maar ook voor therapeuten en adviseurs. Het onderdeel voeding wordt daardoor niet besproken. Of alleen in de zin van tips en ‘uit de losse pols’ adviezen.

Het aangepaste rantsoen en het supplement lieten, in het betreffende experiment, een positief effect op de symptomen van staart- en maneneczeem zien. Er was natuurlijk geen sprake van genezing van de allergie, maar wel werd het immuunsysteem “tot bedaren” gebracht en de huid gezonder gemaakt. Dit positieve effect van voeding werkt niet alleen bij paarden met staart- en maneneczeem.

Uitgebalanceerde voeding helpt bij klachten van een afwijkende weerstand. Om dit goed te kunnen begrijpen en de juiste voedingsmaatregelen te nemen, is het belangrijk je iets meer in deze materie te verdiepen.


Link naar deze pagina: https://www.paardenarts.nl/advertorial-bonpard-resistance-het-rantsoen-aanpassen-helpt-bij-klachten-van-een-verminderde-weerstand/